ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Μπορείτε να μαντέψετε ποιος είναι ο ήρωας του Eric Schmidt της Google;

Μπορείτε να μαντέψετε ποιος είναι ο ήρωας του Eric Schmidt της Google;

Future-Technologies-Eric-Schmidt

O πρώην CEO και πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, έχει έναν πολύ περίεργο χαρακτήρα. Είναι γνωστός για τα άστοχα αστεία του, για την υπέρμετρη αγάπη του για το Android ενώ συχνά πυκνά ανεβάζει τους τόνους και κάνει πολύ καυστικά σχόλια για την Apple.

Όταν για παράδειγμα κυκλοφόρησε το iPhone 6 το πρώτο του σχόλιο ήταν “ε και τι έγινε, η Samsung είχε τέτοιες συσκευές πριν ένα χρόνο” ενώ άλλες φορές ακούμε ασυναρτησίες του στιλ “το Android είναι πιο ασφαλής πλατφόρμα από ότι το iPhone”

Πάρα αυτά κανείς δεν αντιλέγει πως είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος που έχει βοηθήσει την Google απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή λοιπόν η ιδιαίτερη προσωπικότητα έχει κάποιον ήρωα που οραματίζεται από αυτόν και θέλει να του μοιάσει τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και στον προσωπικό;

H απάντηση αυτή ήρθε από τον ίδιο σε πρόσφατη του συνέντευξη στην Silicon Valley.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη παρακάτω αλλά αν βιάζεστε πηγαίνετε στο 37:04, όπου έχει απίστευτο ενδιαφέρον.

Για εσάς που δεν είδατε το παραπάνω κλιπ ο Schmidt ονόμασε ως προσωπικό του ήρωα τον Steve Jobs λέγοντας “Για εμένα είναι πολύ απλή ερώτηση: Είναι ένας και είναι ο Steve Jobs”

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως “είχα την τιμή να τον γνωρίσω, να δουλέψω μαζί του και να συνεργαστούμε όσο καιρό ήμουν στο συμβούλιο της Apple. Όταν κοιτάω πίσω στο τι πέτυχε ο Jobs και τι επίδραση είχαν αυτά στην κοινωνία τότε όλοι μας θα μπορούσαμε να εμπνευστούμε από αυτό και να γίνουμε ένα μικρό ποσοστό του Steve”

O Schmidt ήταν μέλος τους συμβουλίου της Apple για τρία χρόνια πριν φύγει κακήν κακός το 2009 μιας και πλέον δεν μπορούσε να είναι τόσο στην Apple όσο και στην Google ταυτόχρονα. Ο Jobs τον είχε εμπιστευτεί δείχνοντας του το πρωτότυπο εκείνη την εποχή iOS και κατηγόρησε τον εαυτό του στην πορεία για αυτή την ενέργεια μιας και θεώρησε πως ο Schmidt χρησιμοποίησε τα όσα είδε στο Android.

O ίδιος ο Schmidt βέβαια πλέον μιλάει με ήρεμα λόγια για τον Jobs λέγοντας πως και οι δύο σεβόντουσαν ο ένας τον άλλο και τελείωσε την αναφορά του λέγοντας πως “είναι πολύ καλό να κάνεις παρέα με σπουδαίους ανθρώπους μιας και αυτοί μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξουν τον κόσμο”

000_was688505.si

Πέρα από τον Schmidt και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Google έχουν παραδεχτεί δημόσια πως έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση τον Steve Jobs. Μέσα σε αυτό και ο σύμβουλος του τωρινού CEO της Google.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.