ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / App Store / Νέα αναβάθμιση της Facebook εφαρμογής στο iOS υπόσχεται ελάττωση των crashes στο μισό

Νέα αναβάθμιση της Facebook εφαρμογής στο iOS υπόσχεται ελάττωση των crashes στο μισό

image

Η Facebook σήμερα ανακοίνωσε μια αναβάθμιση της εφαρμογή της για τις iOS συσκευές. Η νέα αυτή έκδοση, 13.1, αναγράφει στην περιγραφή της μόνο την πρόταση “Διόρθωση bugs” και κατά πάσα πιθανότητα κανείς δεν θα ασχολούνταν ιδιαίτερα με αυτή αν δεν υπήρχε ένα ποστ στο επίσημο Facebook Engineering blog που αναφέρει πως στην συγκεκριμένη έκδοση έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στον κώδικα για την μείωση των crashes της εφαρμογής.

Χωρίς να μπούμε σε τεχνικά χαρακτηριστικά οι αλλαγές που έκανε η Facebook στον κώδικα της εφαρμογής θα βοηθήσουν ώστε τα crashes της σε iPhone και iPad να μειωθούν στο μισό.

Το πρόβλημα όπου η εφαρμογή σταματούσε να λειτουργεί και πετούσε τον χρήστη της εκτός από το πουθενά ήταν εδώ και μήνες γνωστό στην Facebook που το είχε εντοπίσει σε ένα φάκελο του iOS Core Data system. Ως τώρα οι μηχανικοί της Facebook προσπαθούσαν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση και όπως και οι ίδιοι δηλώνουν η νέα αυτή αναβάθμιση θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους χρηστές μιας και αν δεν διορθώνει τελείως το πρόβλημα τουλάχιστον το μειώνει στο μισό.

“we solved a long-term mobile debugging problem and reduced the crash rate for people using the Facebook for iOS app by more than 50 percent.”

Ελπίζουμε και μελλοντικές αναβαθμίσεις να διορθώσουν και τα υπόλοιπα προβλήματα της εφαρμογής που πολλές φορές γίνεται εκνευριστική για όσους την χρησιμοποιούν σε iPhone και iPad.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.