ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Νέες αναβαθμίσεις στα MacBook Pro 15-inch και στα iMac 27-inch

Νέες αναβαθμίσεις στα MacBook Pro 15-inch και στα iMac 27-inch

Όπως γράψαμε εχθές σε ένα άρθρο μας, η Apple ετοιμαζόταν για μια μικρή αναβάθμιση στο MacBook Pro 15-inch και στον iMac 27-inch. Κανείς μας όμως δεν γνώριζε πως αυτές οι αναβαθμίσεις θα έρθουν τόσο σύντομα. Σήμερα, λοιπόν, η Apple έδωσε στην κυκλοφορία το νέο και ανανεωμένο μοντέλο MacBook Pro 15-inch καθώς επίσης και το αναβαθμισμένο iMac 5K Retina Display. Η νέα τιμή για το αναβαθμισμένο iMac 5K Retina ανέρχεται στα $1,999, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει τις πρόσφατες φήμες πως τα νέα αναβαθμισμένα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν μέσα στην εβδομάδα και ίσως σε ελαφρά υψηλότερες τιμές. Τα νέα αναβαθμισμένα μοντέλα είναι διαθέσιμα στα Apple Store, στα Apple Online Store καθώς επίσης και σε επίσημους μεταπωλητές.

macbook_pro_15_imac_27-800x258

 

Το νέο MacBook Pro 15-inch έρχεται με τα χαρακτηριστικά τα οποία ενσωματώθηκαν και στα αντίστοιχα μοντέλα των 13 ιντσών. Η νέα αναβάθμιση έρχεται με το πολυσυζητημένο Force Touch Trackpad, με γρηγορότερο flash storage, με μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας, καθώς επίσης και καλύτερα γραφικά. Η πιο σημαντική αναβάθμιση την οποία μπορούμε να δούμε στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι η αλλαγή από την NVIDIA στην AMD κάρτα γραφικών, η οποία έρχεται με αναβαθμισμένη την μνήμη από GDDR4 σε GDDR5. Από την άλλη, το Force Touch Trackpad το αναμέναμε στα καινούρια μοντέλα. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έμειναν ίδια, παρά τις αναφορές τις Apple για μικροαλλαγές που έκανε. Ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM και ο σκληρός δίσκος έμειναν στα ίδια χαρακτηριστικά, χωρίς να αλλάγει κάτι ουσιαστικό.

Παρά το γεγονός πως περιμέναμε αναβάθμιση και στον επεξεργαστή του νέου MacBook Pro, η Apple κράτησε τον 4ης γενιάς Intel Haswell processor, καθώς φαίνεται να μην είναι έτοιμη να ενσωματώσει τους επεξεργαστές Broadwell μιας και δεν είναι διαθέσιμοι ακόμα. Ακολουθώντας τον κύκλο ζωής του MacBook Pro και του iMac, το πιο πιθανό είναι η Apple να προσπεράσει τους επεξεργαστές Broadwell και να περάσει στους επόμενης γενιάς επεξεργαστές, τους Skylake, τους οποίους και προβλέπεται να ενσωματώσει στα επόμενης γενιάς MacBook Pro και iMac. Τα νέα μοντέλα που θα φέρουν πλήρη αναβάθμιση δεν θα είναι διαθέσιμα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015.

Η ίδια η Apple αναφέρει σε ανακοίνωση της τα εξής:

“The response to the new MacBook and updated 13-inch MacBook Pro with Retina display has been amazing, and today we are thrilled to bring the new Force Touch trackpad, faster flash storage and longer battery life to the 15-inch MacBook Pro with Retina display,” said Philip Schiller, Apple’s senior vice president of Worldwide Marketing. “Customers love the groundbreaking iMac with Retina 5K display, and now with a new lower starting price, even more people can experience the best desktop we’ve ever made.”

Το νέο iMac το οποίο αναβαθμίστηκε σήμερα, έρχεται με νέα τιμή στα $1,999, στο μοντέλο iMac 5K Retina Display. To νεο μοντέλο έρχεται με επεξεργαστή 3.3GHz τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel i5, 8GB RAM και 1ΤΒ σκληρό δίσκο. Τέλος, και τα 2 νέα μοντέλα είναι διαθέσιμα για άμεση αγορά από κάποιο Apple Store, Apple Online Store και από τους επίσημους μεταπωλητές της Apple παγκοσμίως. Η ημέρα διάθεσης τους είναι από 1 έως και 3. Προς το παρόν, βέβαια, είναι ακόμα άγνωστο για το πότε θα υπάρχουν νέες παραλαβές στους ελληνικούς επίσημους μεταπωλητές.

MacBook Pro 15″ Retina Display & Force Touch:

 •   CPU: 2.2 GHz Quad-Core Intel Core i7 processor with Turbo Boost speeds up to 3.4 GHz
 •   RAM: 16GB
 •   Flash Storage: 256GB
 •   Graphics: Intel Iris Pro
 •  Τιμή: $1,999 (US)

MacBook Pro 15″ Retina Display & Force Touch:

 • CPU: 2.5 GHz Quad-Core Intel Core i7 processor with Turbo Boost speeds up to 3.7 GHz
 • RAM: 16GB
 • Flash Storage: 512GB
 • Graphics: AMD Radeon R9 M370X
 • Τιμή: $2,499 (US)

iMac 27″ Retina 5K Display:

 • CPU: 3.3 GHz Quad-Core Intel Core i5 processor with Turbo Boost Speeds up to 3.7 GHz
 • Storage: 1TB (HD)
 • Graphics: AMD Radeon R9 M290
 • Τιμή: $1,999 (US)

iMac 27″ Retina 5K Display:

 • CPU: 3.5 GHz Quad-Core Intel Core i5 processor with Turbo Boost speeds up to 3.9 GHz
 • Storage: 1TB Fusion Drive
 • Graphics: AMD Radeon R9 M290X
 • Τιμή: $2,299 (US)

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.