ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Νέες φήμες για την δημιουργία Macs με ARM chips έκαναν την εμφάνιση τους

Νέες φήμες για την δημιουργία Macs με ARM chips έκαναν την εμφάνιση τους

iMac-top-view-wireless-keyboard-and-mouse

H φήμη πως η Apple θα δημιουργήσει Macs τα οποία στην καρδία τους θα χτυπάει ένας ARM επεξεργαστής αντί για τους τωρινούς της Intel ανακυκλώνεται εδώ και χρόνια με την εταιρεία να φέρετε πως κάνει διάφορα πειράματα πάνω σε αυτό.

Σήμερα το Γαλλικό blog MacBidouille αναζωπυρώνει αυτές τις φήμες αναφέροντας πως η Apple έχει ενεργά πρωτότυπα για αρκετά ΑRM Macs καθώς και νέα πληκτρολόγια που ενσωματώνουν το Magic Trackpad της Apple.

Apple-aluminum-keyboard-and-Magic-Trackapd-image-001

Πιο συγκεκριμένα τα πρωτότυπα είναι iMac, Mac mini αλλά και ο φημολογούμενος 12 ιντσών MacBook στα οποία έχουν ενσωματωθεί 64-bit quad-core επεξεργαστές από την ARM.

iPad-Air-A7

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως το τελευταίο 64 bit chip της Apple, A7, έχει πάρει άριστες κριτικές από την βιομηχανία μιας και είναι ικανό να υποστηρίξει ακόμη και desktop εφαρμογές.

Η αλλαγή από την Intel σε ARM επεξεργαστές θεωρητικά θα σημαίνει πως οι προγραμματιστές θα έχουν πολύ μεγαλύτερη άνεση στο να δημιουργούν εφαρμογές τόσο για OS X όσο και για το iOS. Επίσης μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε επίσης να σηματοδοτήσει μια νέα εικόνα για το App Store της Apple μιας και πολύ εύκολα εφαρμογές του iPhone και του iPad θα μπορούν να τρέξουν και σε ένα Mac σύστημα.

Η ιδέα είναι πολύ δελεαστική λοιπόν αν και σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως εδώ και χρόνια φημολογείται κάτι τέτοιο αλλά ακόμη η Apple δεν μας έχει δείξει κάποιο χειροπιαστό δείγμα.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.