ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Νέο βιβλίο διερευνά πως το iPhone συνέβαλε στην πτώση του Blackberry

Νέο βιβλίο διερευνά πως το iPhone συνέβαλε στην πτώση του Blackberry

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το BlackBerry έχει περάσει από έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphone σε μια εταιρεία που αγωνίζεται να επιβιώσει σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά. Το BlackBerry έχει να αντιμετωπίσει την φυγή  των συνδρομητών και την απώλεια εσόδων κάθε τρίμηνο, καθώς επιχειρεί να μετατρέψει την παλίρροια αυτή που έχει δημιουργηθεί , με γνώμονα το εμπόριο ασφαλών συσκευών και λογισμικού  για τους επιχειρηματίες πελάτες της.

Ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τον Jacquie McNish και τον Sean Silcoff, Losing Signal, διερευνά τα γεγονότα που οδήγησαν στην άνοδο και την πτώση του BlackBerry, και υπάρχει και ένα ενδιαφέρον απόσπασμα που κυκλοφόρησε από κοινού  με την The Wall Street Journal σήμερα,που αναφέρει  την επιρροή  του iPhone προς το BlackBerry που το οδήγησε στην  (τότε γνωστό ως RIM) αποτυχία.

Όπως έχουμε ήδη μάθει από τα στελέχη της Google, το λανσάρισμα του iPhone, το οποίο ξεχώριζε από όλα τα άλλα  smartphones στην αγορά κατά εκείνη  τη χρονική στιγμή, εξέπληξε τους πάντες. Δεν ήταν μόνο το iPhone απίστευτα διαφορετικό από τους ανταγωνιστές της, είχε επίσης χαρακτηριστικά που  είχαν  αρνηθεί στο παρελθόν άλλοι κατασκευαστές όπως ένα πλήρες πρόγραμμα περιήγησης στο web και αργότερα, ένα App Store .

blackberryiphone

 

Ένα από τα πρώτα σχόλια του  συν-διευθύνων σύμβουλου  της RIM Μάικ Λαζαρίδη ήταν «Αυτοί οι τύποι είναι πραγματικά, πραγματικά καλοί», αλλά παρά το γεγονός αυτό, η RIM δεν κατάφερε να δει το iPhone ως απειλή λόγω της έλλειψης ασφάλειας και του γεγονότος ότι δεν είχε πληκτρολόγιο .

Στελέχη της RIM δεν κατάλαβαν την φιλοσοφία του iPhone και ήταν “δύσπιστοι ” ως προς το ότι οι άνθρωποι που το  αγοράζουν, συνειδητοποιούν όμως  πολύ αργά ότι η φόρμα αυτή είχε γίνει τόσο σημαντική όσο και η λειτουργία στα μάτια των καταναλωτών. Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την απειλή του iPhone, η RIM συνεργάστηκε με την Verizon για τη δημιουργία ανταγωνιστικής αφής τηλεφώνου  – το storm

Η Verizon άσκησε πιέσεις στην  RIM για την  επιτάχυνση της ανάπτυξης στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα ένα προϊόν που ήταν γεμάτο με σφάλματα και προβλήματα, όταν ξεκίνησε το 2008. Παρά τις ατέλειες, το προϊόν ήταν σε μεγάλο βαθμό στο εμπόριο και η RIM πούλησε 1.000.000 κομμάτια σε δύο μήνες, με αποτέλεσμα πολλοί   δυσαρεστημένοι πελάτες της   ήθελαν να επιστρέψουν ή να ανταλλάξουν τις συσκευές τους.

Το Storm ήταν μια θεαματική αποτυχία που επηρέασε τη σχέση της RIM με την Verizon, κατέστρεψε τη φήμη του, και κόστισε  πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την αποτυχία, η εταιρεία βρέθηκε σε ένα ηθικό σταυροδρόμι, μη σίγουρη  για το πως  να πάει  μπροστά και πώς να ανταγωνιστεί με το iPhone και άλλα smartphones σε ένα τοπίο που ήταν ριζικά διαφορετικό από αυτό που ήξερε η εταιρεία.

Η RIM δεν ήταν σε θέση να ανακάμψει πλήρως από την αποτυχία του Storm  και να βρει το βηματισμό της, οδηγώντας την  τελικά στο μονοπάτι που είναι σήμερα. “Η αποτυχία του Storm  κατέστησε σαφές ότι δεν ήταν η κυρίαρχη smartphone  εταιρεία πια”, είπε η RIM συν-διευθύνων σύμβουλος Jim Balsille.”Παλεύουμε με το ποιοι είμαστε , γιατί δεν μπορούμε να είμαστε εκείνοι που ήμασταν παλιά,το οποίο δεν είναι και ότι καλύτερο.”

Το πλήρες απόσπασμα από το βιβλίο αξίζει μια ανάγνωση και μπορεί να βρεθεί και  στο The Wall Street Journal. Το ίδιο το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαΐου και μπορεί να προ-παραγγελθεί  από το Amazon για $ 21

Σχολιασμός στο forum

About Christina Bourcha

Christina Bourcha
Η Χριστίνα είναι αρθρογράφος του Apple World Hellas.Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Εθνολογίας,μεταπτυχιακού στην διοίκηση σχολείων και πτυχίου Βοηθών Φαρμακείου (από σπόντα). Πρώτη και αγαπημένη συσκευή το iphone 3gs.Η πρώτη επαφή με την συσκευή ήταν πρωτόγνωρη!Προσεχώς κάτοχος imac και iphone 6 plus gold.Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ζωγραφική,το διάβασμα και τη φωτογραφία.