ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Νέο bug κρασάρει όποιο iPhone είναι σε iOS 8.x με την απλή λήψη ενός μηνύματος (& λύση)

Νέο bug κρασάρει όποιο iPhone είναι σε iOS 8.x με την απλή λήψη ενός μηνύματος (& λύση)

Ένα νέο σφάλμα που ανακαλύφθηκε χτες στην εφαρμογή των Μηνυμάτων, επιτρέπει σε μια ακολουθία χαρακτήρων που θα λάβει κάποιος στο iPhone μέσω iMessage ή SMS, να προκαλέσει κρασάρισμα στο iPhone ή και επανεκκίνησή του αν βρίσκεται κλειδωμένο στην lock screen. To σφάλμα που απαιτεί ένα συγκεκριμένο σετ χαρακτήρων ανακαλύφθηκε χτες το απόγευμα από το reddit και έκτοτε έγινε viral.
messagescrashingbug

 

Αν λάβετε ένα μήνυμα σαν το παραπάνω, υπάρχουν κάποιες λύσεις που δούλεψαν για εμάς. Αν η εφαρμογή Μηνύματα ήταν ανοιχτή στην συζήτηση με το πρόσωπο που σας έστειλε το εν λόγω μήνυμα, τότε μπορείτε να ξανανοίξετε την εφαρμογή στην συγκεκριμένη συζήτηση και στέλνοντας μια απάντηση διορθώνει το πρόβλημα.

Αν από την άλλη την ώρα που το λάβατε, ήσασταν στην λίστα με όλα τα μηνύματά σας, η εφαρμογή θα κρασάρει μόλις προσπαθήσετε να το ανοίξετε. Μπορείτε να το διορθώσετε αυτό με το να ζητήσετε από κάποιον να σας στείλει ένα νέο μήνυμα ή να στείλετε ένα στον εαυτό σας. Για να κάνετε το τελευταίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Siri ή την επιλογή διαμοιρασμού από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Αν χρησιμοποιείται την Siri απλά πείτε της ” Sena a message to myself”. Η Siri θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορείτε να της δώσετε ένα γρήγορο μήνυμα του στυλ “TEST” και θα σταλεί στον εαυτό σας διορθώνοντας το πρόβλημα.

Εναλλακτικά μπορείτε να ανοίξετε μια εφαρμογή, π.χ. Σημειώσεις να γράψετε 2-3 γράμματα και να επιλέξετε να το μοιραστείτε μέσω μηνύματος. Με αυτή την κίνηση η εφαρμογή ανοίγει ένα νέο παράθυρο ανταλλαγής μηνυμάτων όπου μπορείτε να γράψετε τον αριθμό σας.

Τέλος να αναφέρουμε ότι οι μηχανικοί της Apple είναι ενήμεροι για το θέμα και δουλεύουν πυρετωδώς για την επίλυσή του.

ΥΓ: ελπίζουμε να είστε καλά παιδιά και να μην αρχίσετε να τρελαίνετε τους γνωστούς σας στέλνοντας αυτό το μήνυμα :-)

σχολιασμός στο φόρουμ

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.