ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / [Οδηγός]|Πως να απομακρύνετε τα εικονίδια των drives από την επιφάνεια εργασίας σας;

[Οδηγός]|Πως να απομακρύνετε τα εικονίδια των drives από την επιφάνεια εργασίας σας;

Photo 19-06-2015 15 02 47

Πολλές φορές, η παρουσία ακόμη και ενός μόνο εικονιδίου στην επιφάνεια εργασίας, μπορεί να μα οδηγήσει στο να το ανοίγουμε συνέχεια. Βέβαια αυτό δεν έχει κάποια συγκεκριμένη επίπτωση, αλλά σε πολλούς χρήστες δεν αρέσει κάτι τέτοιο και ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να διώξουν όλα τα εικονίδια από την επιφάνεια εργασίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν θέλετε το desktop του Mac υπολογιστή σας καθαρό και άδειο από κάθε εικονίδιο, θα διαπιστώσετε πως τα drive icons, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, το Time Machine καθώς και οτιδήποτε άλλο, θα μπορούσε πολλές φορές να τραβήξει την προσοχή σας χωρίς λόγο. Αλλά, μην ξεχνάτε πως είναι κάτι το οποίο μπορείτε εύκολα να αλλάξετε και να έχετε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας.

Η default ρύθμιση του OS X είναι να έχει την επιλογή εμφάνισης εικονιδίων των drives στην επιφάνεια εργασίας απενεργοποιημένη. Επομένως αν εμφανίζονται τότε κάποια ρύθμιση έχετε αλλάξει ή έχετε ‘πειράξει’. Ωστόσο, μπορεί να έχετε ξεχάσει πως να επαναφέρετε την συγκεκριμένη ρύθμιση, αλλά παρακάτω θα σας δείξουμε την διαδικασία, η οποία είναι εύκολη.

Πως να απομακρύνετε τα εικονίδια των drives από την επιφάνεια εργασίας σας;

  1. Ανοίξτε το Finder
  2. Πατήστε στο μενού του Finder
  3. Κάνετε κλικ στην επιλογή Preferences (Προτιμήσεις)
  4. Κάτω από την φράση Show these items on the desktop, ξετικάρετε την επιλογή Hard disks

machelp-hd-disappear-1

 

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.