ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / [Οδηγός]|Πως να ενεργοποιήσετε το scroll gesture για Dock του Mac υπολογιστή σας;

[Οδηγός]|Πως να ενεργοποιήσετε το scroll gesture για Dock του Mac υπολογιστή σας;

Photo 21-06-2015 17 41 33

Πλέον μπορείτε να κάνετε πιο εύκολη την χρήση του Dock σας, προσθέτοντας κάποια scroll gestures στο trackpad ή στο Magic Mouse.

Το Dock του OS X σας βοηθάει να δείτε εύκολα ποιες εφαρμογές είναι ανοιχτές στο Mac σας, αλλά είναι εξίσου εύκολο να μην γνωρίζετε ποιες εφαρμογές και παράθυρα είναι ανοιχτά σε κάθε εφαρμογή. Ιδιαίτερα σε μικρότερες οθόνες, όπως στα MacBook Air, αυτό σημαίνει πως χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να εξαφανιστούν πραγματικά γρήγορα. Ευτυχώς, υπάρχει μία εντολή που μπορείτε να εισάγετε στο Terminal, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Dock, προκειμένου να σας παρέχει μεγαλύτερη ευκολία στην εμφάνιση των παραθύρων σας.

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο Mac laptop ή κάποιο desktop στο οποίο χρησιμοποιείτε το Magic Trackpad ή το Magic Mouse, τότε ο συγκεκριμένος τρόπος θα σας βοηθήσει να δείτε με ένα απλό gesture -σύροντας προς τα πάνω τα δύο σας δάχτυλα- τα παράθυρα τα οποία έχετε ανοιχτά σε μία εφαρμογή. To συγκεκριμένο gesture μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε και τους διάφορους υποφακέλους που περιέχει ένας φάκελος που έχετε τοποθετήσει στο Dock σας.

Πως να ενεργοποιήσετε το scroll gesture για το Dock του Mac υπολογιστή σας;

  1. Ανοίγετε το Terminal
  2. Πληκτρολογείτε ή κάνετε επικόλληση την εντολή “defaults write com.apple.dock scroll-to-open -bool TRUE; killall Dock” (χωρίς τα εισαγωγικά) και στην συνέχεια πατάτε το Enter
  3. Κλείστε το Terminal

scroll-gestures-mac-1

 

Πλέον, κάθε φορά που θα μετακινείτε τον κέρσορα του ποντικιού σας πάνω σε ένα εικονίδιο στο Dock του υπολογιστή σας και κάνετε swipe up με τα δύο σας δάχτυλα, τότε στην οθόνη σας θα εμφανιστούν τα παράθυρα που έχετε ανοίξει για την συγκεκριμένη εφαρμογή ή τα περιεχόμενα των υποφακέλων ενός φακέλου που έχετε τοποθετήσει στο Dock.

Screen Shot 2015-06-21 at 17.38.25

Σε περίπτωση που θέλετε να επαναφέρετε τις αρχικές ρυθμίσεις, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

  1.  Ανοίγετε το Terminal
  2. Πληκτρολογείτε ή κάνετε επικόλληση την εντολή “defaults write com.apple.dock scroll-to-open -bool FALSE; killall Dock” (χωρίς τα εισαγωγικά) και στην συνέχεια πατάτε το Enter

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.