ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / [Οδηγός] Μοιραστείτε αρχεία με περισσότερους λογαριασμούς χρηστών στο Mac

[Οδηγός] Μοιραστείτε αρχεία με περισσότερους λογαριασμούς χρηστών στο Mac

mac-sharing-hero

Όπως και στα Windows, έτσι και στα Mac, υπάρχει ένας φάκελος Public το οποίο όμως έχει κρύψει καλά τόσο η Microsoft όσο και η Apple. Ωστόσο, από την μεριά των Mac, η Apple δεν κάνει και τόσο εύκολη την χρήση αυτού του φακέλου. Ευτυχώς, βέβαια, δεν είναι δύσκολο να τον δημιουργήσετε.

Πρώτα από όλα, δημιουργώντας έναν νέο λογαριασμό χρήστη στον ίδιο Mac υπολογιστή που εργάζεστε και εσείς, αποτελεί έναν καλό τρόπο για να κρατήσε οργανωμένα κάποια πράγματα και ελπίζω οι περισσότεροι να το κάνετε αυτό. Είναι δυνατό να μοιραστείτε τις ίδιες εφαρμογές και τα ίδια αρχεία συστήματος, αλλά οι προσωπικές σας ρυθμίσεις και τα έγγραφα σας είναι εντελώς διαφορετικά. Αποτελεί έναν αποδοτικό και παραγωγικό τρόπο προκειμένου να δώσετε την δυνατότητα σε κάποιον άλλον χρήστη να χρησιμοποιήσει τον δικό σας Mac υπολογιστή.

Εάν ρίξετε μια ματιά στον κατάλογο /Users, θα βρείτε έναν φάκελο με την ονομασία Shared. Αυτός ο φάκελος είναι για την πρόσβαση στα κοινά αρχεία, τα οποία μπορούν οι διάφοροι λογαριασμοί χρηστών να διαχειριστούν. Κάποιες από τις εφαρμογές που θα κάνετε εγκατάσταση ίσως να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον φάκελο, με αποτέλεσμα να μπορούν να τρέξουν ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο ενεργός χρήστης, αλλά γενικά μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε επιθυμείτε.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον φάκελο Shared, απλά ανοίξτε το Finder και επιλέξτε το μενού Go και στη συνέχεια το Go to folder… . Στην συνέχεια πληκτρολογήστε /Users και πατήστε το enter.

mac-sharing-go-menuΠλέον, έχετε μεταφερθεί στη λίστα με τους φακέλους του υπολογιστή σας, όπου έχει τοποθετηθεί και ένας φάκελος με την ονομασία Shared. Αν θέλετε να έχετε πιο εύκολη πρόσβαση στον φάκελο αυτό, τότε απλά σύρτε τον και τοποθετήστε τον στην πλαινή μπάρα με τα αγαπημένα σας ή όπως αναφέραμε σε προημούνο άρθρο μας, κρατήσετε πατημένο το command και σύρτε τον φάκελο στην γραμμή εργασιών αν επιθυμείτε να τον έχετε στην κορυφή κάθε παραθύρου.

mac-sharing-sharedΜε οποιονδήποτε τρόπο και αν το κάνετε, θα έχετε την δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης στο φάκελο που μοιράζεστε με τους υπόλοιπους λογαριασμούς χρηστών. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε πως τα δικαιώματα του φακέλου τα έχει ο χρήστης που τον δημιούργησε, επομένως ο δεύτερος λογαριασμός χρήστη θα πρέπει να δημιουργήσει ένα αντίγραφο και να επεξεργαστεί το αντίγραφο εφόσον το απαιτούν οι περιστάσεις.

Ένας άλλος τρόπος για να μοιράζεστε τα αρχεία σας, είναι η χρήση third-party εφαρμογών, όπως είναι το Dropbox, αλλά να υπενθυμίσουμε πως το Dropbox απαιτεί το κατέβασμα ή το ανέβασμα των στοιχείων που θέλουμε να μοιραστούμε, ενώ αντίστοιχα η χρήση ενός τέτοιου φακέλου, μπορεί να κρατάει τα αρχεία μας αποθηκευμένα τοπικά στον σκληρό δίσκο, χωρίς να απαιτείται η χρήση ίντερνετ για την πρόσβαση τους.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.