ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / [Οδηγός] | Πως να μεταφέρετε φωτογραφίες από το Mac ή PC στην iOS συσκευή σας

[Οδηγός] | Πως να μεταφέρετε φωτογραφίες από το Mac ή PC στην iOS συσκευή σας

icloud-photo-library-hero_0

Μήπως έχετε προσπαθήσει αρκετά να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας από τον υπολογιστή σας στο κινητό ή το tablet σας, χωρίς να έχετε ουσιαστικά αποτελέσματα? Σας έχουμε πλέον την λύση.

Η νέα εφαρμογή φωτογραφιών που έχει έρθει με την νέα έκδοση Mac (καθώς επίσης και η πλήρης υποστήριξη του iCloud Photo Library) βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, αλλά μέχρι να έρθει η πλήρη έκδοση για όλους τους χρήστες Mac, αρκετοί χρήστες έχουν στραφεί είτε στο iTunes είτε σε άλλες Cloud υπηρεσίες για τον συγχρονισμό των φωτογραφιών τους. Στην συνέχεια σας παραθέτουμε έναν οδηγό για τον γρήγορο και εύκολο συγχρονισμό των φωτογραφιών σας μεταξύ των συσκευών σας.

Χρησιμοποίηση του iTunes (σε περίπτωση που δεν έχετε ενεργό το iCloud Photo Library)

Εαν δεν έχετε ενεργοποιημένη την λειτουργία iCloud Photo Library στο iPhone ή το iPad, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iTunes για να συγχρονήσετε τις φωτογραφίες του υπολογιστή σας με το iPhone ή το iPad.

Μετακίνηση από το Mac στο iOS μέσω iTunes

sync-photos-iphoto-screenshot

Χρησιμοποιείτε ακόμα το iTunes και το iPhoto? Κανένα πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ εύκολο να έχετε τις φωτογραφίες σας από το Aperutre ή το iPhoto στο iPhone ή το iPad σας και έχετε ταυτόχρονα πάρα πολλές επιλογές για το τι ακριβώς θέλετε να συγχρονήσετε: άλμπουμ, events, προσωπικές φωτογραφίες ή ακόμα και άλμπουμ τα οποία εσείς θα επιλέξετε να μεταφέρετε στο κινητό σας ή το tablet.

 1. Οργανώστε τις φωτιγραφίες σας κατάλληλα στο iPhoto
 2. Συνδέστε το iPad ή το iPhone σας με το Mac υπολογιστή σας
 3. Ανοίξτε το iTunes αν δεν έχει ανοίξει αυτόματα
 4. Πατήστε πάνω στο εικονίδιο της συσκευής σας που θα εμφανιστεί στο πάνω μέρος της οθόνης του iTunes και στην συνέχεια πατήστε στην καρτέλα των φωτογραφιών
 5. Επιλέξτε το κουτί Sync Photos
 6. Επιλέξτε iPhoto ή Aperture από το “Copy photos from” drop-down μενού που θα εμφανιστεί
 7. Επιλέξτε τις επιλογές που επιθυμείτε να συγχρονήσετε
 8. Πατήστε το κουμπί Sync στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης

Η iOS συσκευή σας θα έχει πλέον όλες τις φωτογραφίες που επιλέξατε να μεταφέρετε.

Μετακίνηση από το PC στο iOS μέσω iTunes

sync-photos-folder-pc-screenshot

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποιον δικό σας φάκελο για να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον φάκελο για τον συγχρονισμό των φωτογραφιών με το iPhone ή το iPad σας.

 1. Οργανώστε τις φωτιγραφίες σας κατάλληλα στο iPhoto
 2. Συνδέστε το iPad ή το iPhone σας με το Mac υπολογιστή σας
 3. Ανοίξτε το iTunes αν δεν έχει ανοίξει αυτόματα
 4. Πατήστε πάνω στο εικονίδιο της συσκευής σας που θα εμφανιστεί στο πάνω μέρος της οθόνης του iTunes και στην συνέχεια πατήστε στην καρτέλα των φωτογραφιών
 5. Επιλέξτε το κουτί Sync Photos
 6. Επιλέξτε το “Choose folder” από το drop-down μενού που θα εμφανιστεί
 7. Περιηγηθείτε στους φακέλους που θέλετε να συγχρονήσετε
 8. Επιλέξτε να συγχρονίσετε το “All folders” ή “Selected folders”, καθώς και το αν θέλετε να συμπεριλάβετε τα βίντεο σας
 9. Πατήστε το κουμπί Sync στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης

Χρησιμοποίηση του iCloud Photo Library για την προβολή και μετακίνηση των φωτογραφιών σας

Καθώς η υπηρεσία iCloud Photo Library είναι σε public beta και η εφαρμογή φωτογραφιών για το OS X είναι σε beta έκδοση μόνο για τους developers, τότε δεν θα μπορείτε να συγχρονήσετε  το iPhone ή iPad σας με το iTunes για να βρείτε όλες τις φωτογραφίες που έχετε στον υπολογιστή σας. Σε περίπτωση που προσπαθήσετε τότε θα σας εμφανιστεί η ακόλουθη οθόνη αναφέροντας κάποιο σφάλμα.

icloud-photos-on-itunes-screenshot

Αλλά δεν χρειάζεται να ανυσηχήσετε για κάτι καθώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας στο iPhone ή iPad μέχρι να εγκαταστήσετε την επόμενη έκδοση OS X που θα έχει και την εφαρμογή φωτογραφιών.

Επιλογή 1η: Χρησιμοποίηση του iCloud

icloud-photo-library-add-to-iphoto

To iPhoto μπορεί να μην υποστηρίζει το iCloud Photo Library, αλλα υποστηρίζει ακόμη κάποια από τα παλαιότερα χαρακτηριστικά για την κοινή χρήση φωτογραφιών μεταξύ των συσκευών σας, συμπεριλαμβανομένου και του iCloud Photo Stream. Είναι ίσως και ο πρώτος τρόπος που χρησιμοποιήθηκε για να αποκτήσετε τις φωτογραφίες σας από το iPhoto στις iOS συσκευές σας. Απλά επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε και στην συνέχεια μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο iCloud Photo Stream από αυτές κάνοντας κλικ στο Add To > iCloud ή Share > iCloud

Μπορείτε να δώσετε οποιοδήποτε όνομα θέλετε στο νέο iCloud Photo Stream και στην συνέχεια να το μοιράσετε χρησιμοποιώντας το δικό σας Apple ID. Εντός λίγων λεπτών όλες οι φωτογραφίες που επιλέξατε να μοιραστείτε θα εμφανιστούν σε όλες τις iOS συσκευές σας στην καρτέλα Shared στην εφαρμογή των φωτογραφιών.

icloud-photo-library-iphoto-syncΣτην συνέχεια μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες σας αν έχετε κάποια ενεργή σύνδεση διαδικτύου και να κατεβάσετε τις φωτογραφίες τοπικά, οι οποίες στην συνέχεια θα ανέβουν στην βιβλιοθήκη φωτογραφιών του iCloud. Επίσης, μπορείτε να αποθηκεύσετε μία ή και πολλαπλές φωτογραφίες.

Επιλογή 2η: Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας μέσω του iCloud.com

icloud-web-interface-screenshot

Η 2η επιλογή για να αποκτήσετε τις φωτογραφίες σας από τον Mac υπολογιστή σας στο iPhone σας, είναι η χρησιμοποίηση του iCloud μέσω του Web Browser σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση, πρέπει να επισκεφτείτε το www.icloud.com. Μην ξεχνάτε όμως πως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ακόμα δοκιμαστική και πως μπορεί να συναντήσετε ορισμένα προβλήματα ακόμα και κάποια απώλεια αρχείων. Για αυτό λοιπόν καλό είναι να κρατάτε και ένα αρχείο back up των φωτογραφιών σας για να εχετε ήσυχο το κεφάλι σας.

Επίσης, καλό είναι να έχετε υπόψη σας πως το iCloud uploader υποστηρίζει μόνο το ανέβασμα αρχείων JPG προς το παρόν. Δεν μπορείτε ακόμη να ανεβάσετε κάποιο PNG ή MOV αρχείο μέσω της σελίδας του iCloud. Εάν θέλετε να ανεβάσετε κάποια άλλα αρχεία στην βιβλιοθήκη φωτογραφιών του iCloud τότε θα σας παρουσιάσουμε κάποιες άλλες επιλογές στην συνέχεια.

 1. Βεβαιωθείτε πως έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή iCloud Photo Library beta στην iOS συσκευή σας
 2. Μεταβείτε στην σελίδα icloud.com και κάνετε log in
 3. Πατήστε πάνω στο εικονίδιο φωτογραφιών
 4. Εφόσον όλα είναι έτοιμα, πατήστε το κουμπί Upload στο πάνω δεξί άκρο της οθόνης, δίπλα από την επιλογή Select Photos
 5. Επιλέξτε τα αρχεία JPG που θέλετε να ανεβάσετε από τον σκληρό σας δίσκο
 6. Μία μπάρα θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης η οποία θα προβάλει την πρόοδο της φόρτωσης των φωτογραφιών σας στο iCloud, ενώ μπορείτε επίσης να σταματήσετε την φόρτωση σε περίπτωση που το επιθυμείτε

Επιλογή 3η: Χρησιμοποίηση της εφαρμογής Photos για Mac υπολογιστές (μόνο για developers ή χρήστες που έχουν την έκδοση OS X 10.10.3 beta)

photos-app-mac-os-x-screenshot

Σε περίπτωση που έχετε κάποιο developer account, μπορείτε να εγκαταστήσετε την έκδοση OS X 10.10.3 beta και μαζί με αυτήν την εφαρμογή Photos για Mac. Πριν προχωρήσουμε στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε να αναφέρουμε για μια ακόμη φορά πως πρόκειται για μία έκδοση που είναι ΜΟΝΟ για developers και είναι δοκιμαστική, για αυτό ότι κάνετε, το κάνετε με ΔΙΚΗ ΣΑΣ ευθύνη και πάντα με προσοχή και σύνεση.

Ανοίξτε την εφαρμογή φωτογραφιών και κάνετε import την βιβλιοθήκη φωτογραφιών του iPhoto ή του Aperture. Στην συνέχεια, μέσα στην εφαρμογή φωτογραφιών μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις (preferences) και να επιβεβαιώσετε πως η επιλογή iCloud Photo Library είναι επιλεγμένη.

icloud-photo-library-mac-upload

Εφόσον ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία τότε θα μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες του Mac σας και τα βίντεο σας μέσω της iOS συσκευής σας, αλλά θα χρειαστεί να περιμένετε λιγάκι ώστε να ανέβουν τα αρχεία που έχετ επιλέξει. Να είστε πάντα σίγουροι πως έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης στο iCloud.

Χρησιμοποίηση του Dropbox για την προβολή και μετακίνηση των φωτογραφιών σας

dropbox-photos-app-screenshot

Σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε το iPhoto, iTunes, ή iCloud Photo Library, τότε μπορείτε να δείτε και να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας από το Mac υπολογιστή σας με άλλον τρόπο. Απλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dropbox.

H αλήθεια είναι πως το Dropbox έχει ένα αρκετά καλό εργαλείο για το ανέβασμα φωτογραφιών μέσω του iPhoto στον λογαριασμό σας στο Dropbox. Επίσης, μπορείτε να κάνετε drag n’ drop τις φωτογραφίες σας μέσα σε κάποιο φάκελο στο Dropbox λογαριασμό σας.

icloud-photo-library-dropbox-save

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να μας ρωτήσετε και να σας βοηθήσουμε.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.