ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / [Οδηγός] | Πως να χρησιμοποιήσετε την Siri ως μέσο αναγνώρισης τραγουδιών

[Οδηγός] | Πως να χρησιμοποιήσετε την Siri ως μέσο αναγνώρισης τραγουδιών

siri-shazam-iphone-6-plus-hero

Όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει και στο παρελθόν, η Siri πλέον μπορεί να αναγνωρίζει τα τραγούδια που ακούτε, καθώς δουλεύει παράλληλα με την γνωστή υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής, το Shazam. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε με ένα πάτημα του Home Button να αναγνωρίσετε την μουσική που παίζει χρησιμοποιώντας την Siri, χωρίς να χρειάζεται να βρείτε την εφαρμογή Shazam μέσα στις εκατοντάδες εφαρμογές που μπορεί να έχετε.

Πως να αναγνωρίσετε και να κάνετε tag τραγούδια χρησιμοποιώντας την Siri και το Shazam

  1. Βεβαιωθείτε πως το τραγούδι παίζει στο background
  2. Πατήστε και κρατήστε παρατεταμένα το Home button για να ενεργοποιήσετε την Siri
  3. Ρωτήστε την Siri το εξής: “What song is this?” ή “What song is playing?”. Πιθανότατα θα τα αναγνωρίσει και τα δύο
  4. Η Siri στην συνέχεια θα ακούσει το τραγούδι που παίζει και θα σας παρουσιάσει το αποτέλεσμα
  5. Σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε το τραγούδι από το iTunes, πατήστε το κουμπί Buy και θα σας μεταφέρει εντός της εφαρμογής iTunes
  6. Εαν επιθυμείτε η εφαρμογή Shazam να αποθηκεύσει το τραγούδι το οποίο αναγνωρίστηκε στο ιστορικό της, πατήστε πάνω στο σήμα του Shazam που βρίσκεται στο κάτω δεξί μέρος του μηνύματος της Siri. Εαν απλά κλείσετε την Siri τότε το αναγνωρισμένο τραγούδι δεν θα αποθηκευτεί
  7. Μόλις τελειώσετε, πατήστε απλά το Home Button για να επιστρέψετε στην αρχική σας οθόνη

siri-shazam-identify-song-howto

Εδώ να αναφέρουμε πως σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το Rdio premium, θα πρέπει πάντα να θυμάστε να ακολουθείτε το βήμα 6 που σας αναφέραμε πιο πάνω προκειμένου τα αναγνωρισμένα τραγούδια να αποθηκεύονται όχι μόνο στο Shazam αλλά και στην playlist του Rdio – σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να ενεργοποιήσετε αυτή την υπηρεσία. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε το Rdio ή το Shazam τότε φυσικά μπορείτε να παραβλέψετε το βήμα 6 και απλά να κλείσετε την Siri μόλις τελειώσετε με την αναγνώριση του τραγουδιού.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.