ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Οι πωλήσεις του Google Chromebook ξεπέρασαν αυτές του MacBook της Apple

Οι πωλήσεις του Google Chromebook ξεπέρασαν αυτές του MacBook της Apple

chromebook-pixel-vs-macbook-air-4

Να και κάτι που προσωπικά μιλώντας δεν περίμενα να δω όχι τουλάχιστον τόσο σύντομα και κάτι που θα βάλει σίγουρα σε σκέψεις την Apple αν όχι να την προβληματίσει.

Με έρευνα της NPD στην Αμερική έδειξε ότι οι πωλήσεις του Google Chromebook ξεπέρασαν αυτές του MacBook της Apple.

Ας τα δούμε λίγο ποιο αναλυτικά όμως μιας και τα παρακάτω δεδομένα έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Από την αρχή του χρόνου και μέχρι και τον Νοέμβριο είχαμε 14.4 εκατομμύρια πωλήσεις desktops, notebooks και tablets και έτσι είχαμε μια αύξηση της τάξης του 25.4% σε σχέση με το 2012.

Οι πωλήσεις των desktops αυξήθηκαν κατά 8.5% των notebooks κατά 28.9% ενώ τα tablets σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 49%.

Ποιο σημαντικό είναι πως τα Windows desktops αυξήθηκαν κατά 10% ενώ οι πωλήσεις της Apple σε notebooks και desktops έπεσε συνολικά κατά 7%.

Τα Chromebooks και οι Android tablets είχαν μια τεράστια αύξηση φτάνοντας τα 1.76 πωλήσεις ενώ πέρυσι είχαν μόνο 0.4 εκατομμύρια. Τα Chromebooks κατέλαβαν το 21% της αγοράς των notebooks.

159934

Έτσι λοιπόν πριν μπει το νέο έτος η Google μπορεί να χαμογελάει πονηρά ενώ προβληματισμένη θα πρέπει αν είναι η Apple.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.