ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Οριστική “φραγή” στη χρήση κλεμμένων κινητών βάζει η EETT

Οριστική “φραγή” στη χρήση κλεμμένων κινητών βάζει η EETT

stolen-phone-header2

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τίθεται σε άμεση εφαρμογή το κλείδωμα συσκευών σε περίπτωση κλοπής, με τη βοήθεια των ΙΜΕΙ τους.

Bάσει του τροποποιημένου Κανονισμού Γενικών Αδειών που έχει εκπονήσει η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) επιχειρείται λοιπόν -σε συμμόρφωση με κοινοτική σύσταση- να περιοριστεί το φαινόμενο της κλοπής κινητών.

Οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity το γνωστό μαςIMEI) κλεμμένων συσκευών των χρηστών.

Η εγγραφή του IMEI ενός κινητού στη λίστα αυτή πραγματοποιείται μετά από σχετική έγγραφη αίτηση χρηστών, οι οποίοι δήλωσαν νομίμως την κλοπή της συσκευής τους. Κάθε πάροχοςενημερώνει ανά μήνα τους υπόλοιπους παρόχους σχετικά με τα IMEI κλεμμένων συσκευών των χρηστών του, “μπλοκάροντας” συσκευές με IMEI που ανήκει στην εν λόγω λίστες.

Το αποτέλεσμα είναι καμία συσκευή να μην μπορεί να λειτουργεί σε κανένα ελληνικό δίκτυο μετά την κλοπή της, αρκεί να έχει δηλωθεί, ενώ θα υπάρχουν και συμφωνίες και με με δίκτυα του εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας έχουν προθεσμία 5 μηνών για τη δημιουργία των σχετικών λιστών με τα ΙΜΕΙ των κλεμμένων κινητών.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

Πηγή:DigitalLife.gr 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.