ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Cydia / Ο δημιουργός του Cydia προς τους jailbreakers: Μην πιστεύετε πως θα το κάνω για πάντα

Ο δημιουργός του Cydia προς τους jailbreakers: Μην πιστεύετε πως θα το κάνω για πάντα

Cydia-jailbreak-backup

Από την στιγμή που το πρώτο iPhone έγινε jailbreak ο hacker και προγραμματιστής Jay Freeman γνωστός και με το ψευδώνυμο Saurik διατήρησε το Cydia Store έτσι ώστε οι jailbreakers να μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν τα διάφορα tweaks τους.

Το Cydia λειτουργεί χωρίς καμιά παύση από τον Φεβρουάριο του 2ο08 και έχει αντιμετωπίσει μέχρι και σήμερα διάφορες καταστάσεις. Εναλλακτικές του Cydia ξεκίνησαν να εμφανίζονται υποσχόμενες περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στην κοινότητα του Jailbreak. Πάρα αυτά το Cydia μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι το βασικό κατάστημα για όλα τα tweaks.

O Freeman όμως χθες ανέφερε πως δεν θα πρέπει κανείς να θεωρεί το Cydia ως δεδομένο τονίζοντας μάλιστα πως έχει σκεφτεί να το κλείσει και να γυρίσει στην ηρεμία του.

Σε ένα ποστ στο προσωπικό του site περιγράφει αναλυτικά τι περνάει αυτός και η ομάδα του για να κρατούν το Cydia online και χωρίς προβλήματα.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

“Αισθάνομαι συνέχεια την ανάγκη να ρωτήσω αυτούς που βλέπουν το jailbreak ως μια ευκαιρία για εμένα για κέρδος αν είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι στην περίπτωση που εγώ βαρεθώ όλα αυτά και σηκωθώ και φύγω. Πόσοι από εσάς εξαρτάστε από το λογισμικό μου; Δέχεστε έμμεσα υποστήριξη από ανθρώπους που βασίζονται σε εμένα ή στους φίλους μου; Μπορεί να παίρνετε για δεδομένα τόσο αυτά που κάνω εγώ όσο και η SaurikIT συνεχώς καθώς και να θεωρείτε δεδομένο ότι εγώ θα συνεχίσω ακόμη και όταν χαθεί η χαρά ή δεν έχω άλλους πόρους. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνω, δεν μπορώ και δεν θα έχω τους πόρους για να το συντηρήσω. Για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση κανένας, χρήστες και προγραμματιστές, θα πρέπει να θεωρούν πως έχω υποχρέωση σε κανέναν τους για να κάνω ότι κάνω”

Με άλλα λόγια το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι πως το Cydia δεν συντηρείτε μόνο από μια αποθήκη καλής θέλησης και αγάπης που ακόμη και αυτή έχει τα αποθέματα της. Η κοινότητα του jailbreak σύμφωνα με τον Saurik θα περάσει πολύ δύσκολες στιγμές αν αύριο κλείσει τον διακόπτη μια για πάντα.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.