ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Ο μηχανικός της Apple Greg Christie συζητά την διαδικασία δημιουργίας του πρώτου iPhone

Ο μηχανικός της Apple Greg Christie συζητά την διαδικασία δημιουργίας του πρώτου iPhone

iphone1_1419283i

H Apple έκανε διαθέσιμο τον Greg Christie, έναν από τους μηχανικούς του πρώτου iPhone, στην νέα δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει για το θέμα πατεντών με την Samsung. Στον μηχανικό της Apple λοιπόν του δόθηκε η ελευθέρα να μιλήσει για τα όσα εξελίχτηκαν τότε υπό την εποπτεία του Steve Jobs.

Αν και πολλά από αυτά που ανέφερε δεν αποτελούν κάτι το οποίο δεν ξέραμε πάρα αυτά υπάρχουν μερικές ιστορίες για τον Steve Jobs που δεν είχαμε ξανακούσει. Αυτές έγιναν διαθέσιμες μέσω της συνέντευξης που έδωσε στην Wall Street Journal.

Για παράδειγμα το 2005 δύο χρόνια πριν η Apple παρουσιάσει στο κοινό το iPhone, η ομάδα του Christie ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση του πως θα έμοιαζε και θα δούλευε η συσκευή. Όταν η ομάδα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο για το πως θα έπρεπε να λειτουργούσε ο Christie ενημερώθηκε πως είτε θα έπρεπε να καταλήξουν κάπου μέσα σε δύο εβδομάδες ή να μετακινηθούν σε κάποιο άλλο project και κάποιος άλλος να αναλάβει να λύσει το πρόβλημα τους.

Η ομάδα του Christie φυσικά δεν τα παράτησε και ξεκίνησε εκ νέου να δουλεύει και έτσι πολλά από τα concepts που βρίσκουμε σήμερα όπως το “Slide to Unlock” είναι δικά τους.

O Christie επίσης αναφέρει πως στρατολογήθηκε για το project του iPhone.

To 2004 δούλευε πάνω στο λογισμικό του Macintosh όταν ο Scott Forstall μπήκε μέσα στο γραφείο του έκλεισε την πόρτα και των ρώτησε αν ήθελε να δουλέψει σε ένα μυστικό project με την κωδική ονομασία “purple”.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του στην Wall Street Journal εδώ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.