ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Ο ντράμερ των Pink Floyd κατηγορεί την Apple

Ο ντράμερ των Pink Floyd κατηγορεί την Apple

Nick_Mason_cropped-640x513

Συνήθως οι καλλιτέχνες από τον μουσικό χώρο είχαν πάντα έναν ή και περισσότερους λόγους για να πουν καλά λόγια για την Apple και την συμβολή της στην μουσική. Έτσι λοιπόν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός να ακούς από έναν τεράστιο μουσικό και συγκεκριμένα τον Nick Mason, ντράμερ των Pink Floyd, να κατηγορεί την Apple.

Συγκεκριμένα ο Mason αναφέρθηκε στην iTunes υπηρεσία της Apple η οποία έχει σημειώσει μεγάλη πτώση τα τελευταία χρόνια και έχει δεχτεί σοβαρά χτυπήματα από streaming υπηρεσίες όπως το Spotify.

Συγκεκριμένα στην συνέντευξη του στο GQ magazine ανέφερε:

“Είναι ενδιαφέρον το πόσο άσχημα πέρασε και τι εντύπωση δημιουργήθηκε” όταν ρωτήθηκε για το δωρεάν αλμπούμ των U2 πέρυσι.

“Ας κάνω την θέση μου τελείως ξεκάθαρη: Αν σε εμένα ερχόταν η Apple και έλεγε Nick θέλουμε να κυκλοφορήσουμε το άλμπουμ σου για $50 εκατομμύρια μάλλον θα έλεγα και εγώ ναι. Οι Radiohead έκαναν κάτι παρόμοιο πριν μερικά χρόνια και ήταν μια πολύ επιτυχημένη κίνηση. Αυτή την φορά όμως ήταν μια αποτυχία. Έκανε τους πάντες να σκεφτούν πως θέλουν να φτάνει η μουσική τους σε αυτούς. Η U2 είναι μια υπέροχη πάντα και ο Bono ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Στον 21ο αιώνα όμως τα πράγματα έχουν αποκτήσει μια διαφορετική τροπή.

Ενδιαφέρον επίσης έχει πως και η Apple δεν κατηγορήθηκε πολύ. Κανένας ουσιαστικά δεν τους κατηγορεί για αυτή τους την κίνηση. Η αλήθεια είναι όμως πως όσα καλά και αν έχει κάνει η Apple έχει επίσης βοηθήσει στην διαδικασία πτώσης της μουσικής.

Το iTunes δείχνει πλέον κάτι ξεπερασμένο ενώ το Spotify φαίνεται να είναι το μέλλον. Αυτό που λείπει στο δεύτερο είναι 2 3 δις ανθρώπων να το χρησιμοποιήσουν ακόμη και μετά θα έχει περισσότερο νόημα στους μουσικούς”

Από την πλευρά της η Apple για να πούμε την αλήθεια δεν είναι πως δεν έχει παρατηρήσει πως οι λήψεις της επί πληρωμή έχουν πέσει. Προσπαθεί πλέον να συνάψει νέες συμφωνίες με μουσικές εταιρείες και να μειώσει την συνδρομή της Beats Music υπηρεσίας έτσι ώστε μάλλον στο πολύ άμεσο μέλλον να την ενσωματώσει στο iTunes για να του δώσει μια νέα πνοή.

Από την πλευρά του ο Nick Mason δεν είναι ο μόνος μουσικός που κατηγορεί την Apple για την πτώση της μουσικής. Το 2011 ο Bon Jovi είχε πει πως ο Steve Jobs έχει σκοτώσει την μουσική βιομηχανία και πως έχει κλέψει από τους νέους την μαγεία της αγοράς ενός άλμπουμ.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.