ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας κατηγορεί την Apple για την άσχημη οικονομία της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας κατηγορεί την Apple για την άσχημη οικονομία της χώρας

5436149520_83fc571070_o-640x404

Οι άνθρωποι κατηγορούν την Apple για τα πιο τρελά πράγματα – από την κατασκευή μεταλλικών συσκευών που λυγίζουν αν ασκηθεί πίεση πάνω τους στο ότι η εταιρεία δίνει δωρεάν μουσικά άλμπουμ και σήμερα στην λίστα προστέθηκε και το γεγονός της καταστροφής οικονομιών.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν της Φιλανδίας Alexander Stubb κατηγορεί την Apple πως κατέρριψε τα δυο προϊόντα που η χώρα εξήγαγε σε μεγάλο βαθμό. Την Nokia και το χαρτί.

“Το iPhone σκότωσε την Nokia και το iPad την βιομηχανία χαρτιού μας, αλλά θα επανακάμψουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNBC.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορεί την Apple για την άσχημη οικονομία της χώρας μιας και παλαιότερα έχει αναφέρει.

“Είχαμε δύο πυλώνες πάνω στους οποίους στηριζόμασταν. Ο ένας ήταν η IT βιομηχανία μας και ο άλλος η βιομηχανία χαρτιού. Ο Steve Jobs μας πήρε τις δουλειές”

Όπως αναφέρει όμως το TechCrunch ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας αμέλησε να αναφέρει πως η Apple εδώ και χρόνια πληρώνει την Nokia για συμβόλαια πνευματικής ιδιοκτησίας. Αν και δεν είναι γνωστό το πόσο ο πρώην CEO της Nokia είχε αναφέρει πως περισσότερα από $650 εκατομμύρια μπαίνουν στα ταμία της Nokia ετησίως από συμφωνίες συμβολαίων πνευματικής ιδιοκτησίας με την Apple και άλλες εταιρείες

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.