ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Ο Sony αισθητήρας των 13-megapixel Exmor IMX220 θα βρίσκεται στο iPhone 6;

Ο Sony αισθητήρας των 13-megapixel Exmor IMX220 θα βρίσκεται στο iPhone 6;

megapixel_hero

Σε μια περίοδο που οι φήμες για το iPhone 6 πραγματικά οργιάζουν όλα μέχρι στιγμής έδειχναν πως η Apple δεν έχει σκοπό με την νέα της ναυαρχίδα να μπει στον αγώνα των περισσότερων megapixel για την κάμερα της. Η εταιρεία φέρετε εδώ και καιρό εξάλλου να δίνει περισσότερο βάρος σε hardware τεχνικές αλλά και στο ίδιο το λογισμικό για να βελτιώσει την λήψη των φωτογραφιών.

Και ενώ λοιπόν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πιστεύανε πως η Apple μπορεί να παρουσιάσει το iPhone 6 ακόμη και με μια κάμερα στα 8 megapixels μια νέα αναφορά σήμερα έρχεται να το ανατρέψει αυτό μιας και υποστηρίζει πως η Apple θα ενσωματώσει έναν αισθητήρα της Sony στα 13 megapixel ακριβώς τον ίδιο που συναντάμε και στο Sony Xperia Z3.

Η είδηση αυτή μας έρχεται από το GforGames αναφέροντας πως ο αισθητήρας της Sony μπορεί να τραβήξει βίντεο στα 1080p με μια ανάλυση στα 3840 x 1080. Ως πηγή αναφέρετε άτομο με μεγάλη φερεγγυότητα σε ότι αφορά διαρροές από το στρατόπεδο της Sony.

Sony-Exmor-IMX220-sensor-image-001

Να τονίσουμε πως η Sony παρέχει αισθητήρες για την iSight κάμερα στην Αpple από το iPhone 4S και μετά. Για παράδειγμα το iPhone 4S και iPhone 5 έχουν τον Exmor IMX145 αισθητήρα ενώ το iPhone 5S χρησιμοποιεί μια νεότερη έκδοση του Exmor.

Μπορεί λοιπόν η Apple να κάνει φέτος την διαφορά και να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό με τα περισσότερα megapixel; Η απάντηση είναι πως ίσως αν και για να κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου η Apple έχει την συνήθεια να αναβαθμίζει την ανάλυση της κάμερας των iPhone στα S μοντέλα της.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.