ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Ο Tim Cook έχει λανσάρει περισσότερα iPhones πλέον από τον Steve Jobs

Ο Tim Cook έχει λανσάρει περισσότερα iPhones πλέον από τον Steve Jobs

maxresdefault

Να μια σκέψη που ίσως σας κάνει να αισθανθείτε μεγάλοι ηλικιακά. Με την επίσημη παρουσίαση του iPhone 6S ο Tim Cook έχει λανσάρει πλέον περισσότερες γενιές iPhone ως CEO από ότι ο ίδιος ο Steve Jobs.

Ο Jobs κινούσε τα νήματα στα iPhone, 3G, 3GS και iPhone 4 ενώ ο Cook βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της Apple στα 4s, 5, 5s, 6 και 6s.

Αν στην λίστα προσθέσουμε και τα iPhone 5C και iPhone 6 Plus ως ξεχωριστές γενιές iPhones τότε ο Tim Cook ξεπέρασε τον Steve Jobs μερικά χρόνια νωρίτερα.

To τελευταίο iPhone για το οποίο είχε λόγο ο Steve Jobs και την επίβλεψη του ήταν το iPhone 4S πίσω το 2011 όπου αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του.

Στον τομέα τον πωλήσεων και εκεί παρατηρούμε μια πολύ σημαντική διαφορά. Ο Jobs πήρε το iPhone από τις 1.39 εκατομμύρια συσκευές και το έφτασε στις 39.99 εκατομμύρια συσκευές το 2010. Από την πλευρά του ο Cook παρέλαβε το iPhone στις 72.29 εκατομμύρια συσκευές και επίσημα το 2011 και το έφτασε στις 169.22 συσκευές το 2014.

Στον τομέα της τεχνολογίας και οι δύο αυτοί μεγάλοι άντρες της Apple είχαν υπό την επίβλεψη τους σημαντικές εξελίξεις. Ο Jobs φυσικά ηγήθηκε της προσπάθειας του πρώτου iPhone, έφερε το App Store (με το 3G), τις βίντεο λήψεις (3GS), και την Retina οθόνη και τις HD λήψεις (iPhone 4). Υπό την ηγεσία του Cook είχαμε την Siri (iPhone 4s), μεγαλύτερες οθόνες (iPhone 5 και 6), Touch ID (iPhone 5s), Apple Pay (iPhone 6), και έναν εκ βάσεως ανασχεδιασμό του iOS.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.