ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Παραπλανητικό email που στοχεύει στο ‘ψάρεμα’ των Apple ID στοιχείων σας

Παραπλανητικό email που στοχεύει στο ‘ψάρεμα’ των Apple ID στοιχείων σας

Phishing-What-Is-It-And-How-Can-You-Avoid-It

Πρόσφατα, ρίχνοντας μια ματιά στα email που λεμβάνω καθημερινά, έλαβα ένα email το οποίο στην ουσία μου ζητούσε να επαναφέρω το Apple ID που χρησιμοποιώ στην συσκευή μου καθώς είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω ατυχής επιβεβαίωσης των στοιχείων μου. Αρχικά μου δημιούργησε κάποιες απορίες καθώς ένα λεπτό πριν διαβάσω το συγκεκριμένο μήνυμα, κατέβασα κάποια εφαρμογή από το App Store χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δεύτερη κίνηση μου ήταν να κοιτάξω την διεύθυνση που είχα λάβει το συγκεκριμένο email, δηλαδή την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Παρατήρησα, πως η διεύθυνση που έλαβα το μήνυμα δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην Apple, πράγμα και το οποίο μου επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για Phishing Email, το οποίο στην ουσία προσπαθεί να ‘ψαρέψει’ τα στοιχεία του παραλήπτη τα οποία αφορούν το Apple ID (εφόσον φυσικά έχει).

Το συγκεκριμένο email αναφέρει τα εξής:

Dear Customer,

We recently failed to validate your account information we hold on file for you, therefore we need to ask you to complete a brief validation process in order to verify your account.

Click here to verify your account
Failure to complete our validation process could have an affect your Apple ID status.

We take every step needed to automatically validate our users, unfortunately in this case we were unable to verify your details. The process will only take a couple of minutes and will allow us to maintain our high standards of securing your account.

Wondering why you got this email?

This email was sent automatically during routine checks. We are not completely satisfied with your account information and require you to update your account to continue using our services uninterrupted.

For more information, see our FAQ.

Thanks,
Apple Customer Service

Το συγκεκριμένο μήνυμα στοχεύει να παραπλανήσει άτομα τα οποία ενδεχομένως να κατέχουν κάποιον λογαριασμό Apple, με αποτέλεσμα να κλαπούν τα στοιχεία του κάθε χρήστη σε περίπτωση που ανοίξει τον σύνδεσμο μέσα στο email και καταχωρήσει τα στοιχεία του.

Σας συνιστούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοια παραπλανητικά email και να προσέχετε πριν πατήσετε πάνω σε οποιοδήποτε σύνδεσμο. Στοιχεία τα οποία θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε ότι πρόκειται για παραπλανητικό email είναι τα εξής

  • Το μήνυμα θα τοποθετηθεί στο φάκελο Junk/Spam mails
  • Θα το λάβετε σε ηλεκτρονική διεύθυνση η οποία ουδέποτε έχει δηλωθεί στην Apple
  • Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονικά το Apple ID σας ακόμα και αν έχετε λάβει αυτό το μήνυμα

Σε περίπτωση που τα στοιχεία σας κλαπούν από κάποιον άλλον αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην τσέπη σας (εφόσον έχετε καταχωρημένη κάποια κάρτα στο λογαριασμό σας) όσο και σε προσωπικά σας στοιχεία (όπως φωτογραφίες). Για αυτό καλό θα ήταν να προσέχετε που δίνετε τα στοιχεία σας και να προσέχετε αρκετά σε περίπτωση που λέβετε ένα παρόμοιο μήνυμα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.