ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPad / Περισσότερο από 48 εκατομμύρια τόνους gadgets πετάμε τον χρόνο στα σκουπίδια

Περισσότερο από 48 εκατομμύρια τόνους gadgets πετάμε τον χρόνο στα σκουπίδια

peakapple

Η άλλη όψη του νομίσματος μιας νέας και φανταχτερής συσκευής είναι ο αριθμός παλαιών που πετάει ο κόσμος κάθε χρόνο στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με έκθεση της Solving the E-Waste Problem Initiative (Step), το 2012 ο αριθμός των “σκουπιδιών” αυτών είχε φτάσει τους 48.9 εκατομμύρια τόνους.

Στην λίστα περιλαμβάνονται smartphones, tablets, υπολογιστές, τηλεοράσεις μέχρι και πλυντήρια κάνοντας το βάρος των αντικειμένων αυτών 11 φορές μεγαλύτερο από την πυραμίδα της Γκίζας ή 200 φορές μεγαλύτερο από το Empire State Building.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται φτάνοντας τους 60 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2017.

Screen Shot 2013-12-17 at 7.44.54 PM

Η εταιρεία έχει έναν παγκόσμιο χάρτη για κάθε χώρα για να αναγνωριστεί αυτό το πρόβλημα στην πηγή του. Ο χάρτης είναι διαθέσιμος εδώ

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.