ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / App Store / Πλησιάζει το τέλος των παραδοσιακών SMS

Πλησιάζει το τέλος των παραδοσιακών SMS

interface__whatsapp_on_ios_7_by_mppagano-d6a32qm
Το WhatsApp έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά και τα νούμερα μιλούν από μόνα τους για την επιτυχία της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Οι χρήστες του WhatsApp ανταλλάσσουν καθημερινά πάνω από 30 δισεκατομμύρια μηνύματα και φωτογραφίες και το πιο σημαντικό… εντελώς δωρεάν!

Η δημοφιλής αυτή εφαρμογή ξεπέρασε σε δημοτικότητα κατά 10 δισεκατομμύρια τα παραδοσιακά γραπτά μηνύματα (SMS). Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε το περιοδικό Economist, την περασμένη χρονιά οι χρήστες αντάλλαξαν 30 δισεκατομμύρια μηνύματα μέσω Whatsapp και 20 δισεκατομμύρια SMS.

Οι λεγόμενες messaging apps γνώρισαν μια «έκρηξη» στη δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια, χάρη στην ανάπτυξη των «έξυπνων» φορητών συσκευών με γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ (3G και 4G).

Το WhatsApp ιδρύθηκε το 2009 και εξαγοράστηκε από το Facebook έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ιδρυτής του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε χαρακτηρίσει τις υπηρεσίες του ως «απίστευτα πολύτιμες».

Σύμφωνα με τη MailOnline, το WhatsApp χρησιμοποιούν πάνω από 450 εκατομμύρια χρήστες το μήνα, ενώ επί του παρόντος εγγράφονται σε αυτό πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες τη μέρα!

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.