ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων αναφέρουν ως δύσκολη την ενσωμάτωση του CarPlay σε παλαιότερα μοντέλα

Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων αναφέρουν ως δύσκολη την ενσωμάτωση του CarPlay σε παλαιότερα μοντέλα

autosalon-genf-2014-mercedes-benz-2

Η ελπίδα πως τα παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων θα μπορούν υποστηρίξουν την νέα υπηρεσία της Apple CarPlay δέχτηκε ένα πλήγμα σήμερα. Το Site AppleTookbox μίλησε με εκπροσώπους τόσο της Volvo όσο και της Ferrari για το εν λόγω θέμα και οι απαντήσεις που αποκόμισε υποδηλώνουν πως μια τέτοια ενσωμάτωση θα είναι δύσκολη αν όχι αδύνατη.

Για την ακρίβεια η Ferrari ήταν τελείως αρνητική στην ιδέα και το απέκλεισε τελείως αναφέροντας πως το CarPlay θα είναι διαθέσιμο μόνο σε νέα αυτοκίνητα της εταιρείας και πως δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε παλαιότερα. Από την πλευρά της η Volvo άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο αν και η ίδια παραδέχτηκε πως μια τέτοια ενέργεια θα έχει πολλές δυσκολίες.

Ακολουθεί η επίσημη θέση της Ferrari:

The new system CarPlay is available only on new range cars and cannot be installed on older ones. However, since we know that infotainment solutions are really important for our customers and also owners of older vehicles deserve the same care as all other customers, we developed an AfterMarket product aimed at offering last generation infotainment, completely compatible with most recent phones. This new product is already available for F430, 355 and 360 Modena, while in the next few months it will be offered also for 599, 612 Scaglietti and first versions of California.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.