ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Πονοκέφαλος για την Apple ο νέος αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων

Πονοκέφαλος για την Apple ο νέος αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων

iphone-8-concept-embedded-fingerprint-reader
Σύμφωνα με ένα αναλυτή η Apple αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο πονοκέφαλο στην παραγωγή του νέου χωρίς πλαίσια iPhone 8. Καθώς η συσκευή θα είναι περισσότερο οθόνη και σχεδόν καθόλου πλαίσια στο πάνω και κάτω μέρος ο Touch ID αισθητήρας έχει σχεδιαστεί εκ νέου.
Το πρόβλημα είναι πως η ενσωμάτωση του αυτή την στιγμή στην οθόνη δεν είναι εύκολη σε σημείο που η εταιρεία ίσως χρειαστεί ακόμη και να αλλάξει τον σχεδιασμό όλης της συσκευής αν τα προβλήματα στην παραγωγή συνεχιστούν.

Οι φήμες θέλουν την Apple να παρουσιάζει 3 νέα iPhones φέτος. Η μια από αυτές τις συσκευές θα έχει τελείως νέο σχεδιασμό με μια 5.8 ιντσών OLED οθόνη, μεγαλύτερη μπαταρία, 3D κάμερα, ασύρματη φόρτιση και μια εμπρόσθια όψη χωρίς σχεδόν κανένα πλαίσιο.

Για να επιτύχει αυτό τον σχεδιασμό η Apple είναι σημαντικό ο αισθητήρας να ενσωματωθεί μέσα στην ίδια την οθόνη και εκεί είναι που η Apple έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα αυτό κανείς δεν γνωρίζει πάντως το σίγουρο είναι πως αν δεν επιλυθεί η Apple θα χρειαστεί να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό iPhone 8 σχεδιασμό.

Ο αναλυτής αναφέρει τις εν λόγω εναλλακτικές:

  • Να μην υπάρξει καθόλου αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων και η συσκευή να χρησιμοποιήσει αναγνώρισει προσώπου – Αυτό είναι ένα μάλλον απίθανο σενάριο μιας και σαν βιομετρική μέθοδος δεν παρέχει ακόμη την μέγιστη ασφάλεια
  • Να αλλάξει ο σχεδιασμός και ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων να πάει στο πίσω μέρος της συσκευή – Έχουμε ακούσει παρόμοια φήμη πρόσφατα
  • Να καθυστερήσει η κυκλοφορία του στην αγορά μέχρι η Apple να λύσει το εν λόγω πρόβλημα

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά