ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Πως η Google θα μπορεί να ξέρει πότε η Apple θα κυκλοφορήσει το επόμενο iPhone

Πως η Google θα μπορεί να ξέρει πότε η Apple θα κυκλοφορήσει το επόμενο iPhone

Google-Skybox-Geoawesomeness

Μπορεί να σας φανεί περίεργος ο τίτλος του άρθρου αλλά διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε πολύ καλά την βάση την οποία έχει. Ο γίγαντας του διαδικτύου Google την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας δορυφορικών εικόνων Skybox για ένα ποσό που ανέρχεται στα $500 εκατομμύρια.

Το εν λόγω ποσό είναι ασήμαντο αν αναλογιστεί κάνει τις δυνατότητες της Skybox. H εταιρεία έχει μια σειρά δορυφόρων σε τροχεία γύρω από την γη οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν λήψης υψηλής ανάλυσης φωτογραφιών. Στην επιφάνεια η κίνηση της Google μπορεί να δικαιολογηθεί ως μια προσπάθεια βελτιώσεις των Χαρτών της ενώ η ίδια εταιρεία αναφέρει πως ένας ακόμη λόγος είναι η βελτίωση του διαδικτύου.

Αυτό βέβαια το οποίο δεν λέει η Google είναι πως με τους συγκεκριμένους δορυφόρους θα μπορεί πολύ άνετα να βλέπει πότε φορτηγά φεύγουν από προμηθευτές της Apple όπως για παράδειγμα την Foxconn που είναι σημάδι πως η Apple ετοιμάζετε να λανσάρει ένα νέο προϊόν στην αγορά.

Σας φαίνεται άστοχο σαν επιχείρημα; Ο ίδιος ο CEO της Skybox δήλωσε επίσημα:

“Παρακολουθούμε τις κινήσεις της Foxconn κάθε βδομάδα, υπολογίζοντας την κινητικότητα των φορτηγών της”

Όπως αναφέρει το Business Insider, το γεγονός αυτό δίνει το μοναδικό πλεονέκτημα στην Google να ξέρει πότε η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone και να αναδιοργανώνει την στρατηγική της ανάλογα στην αγορά.

 

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.