ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Πως να αλλάζετε την ανάλυση του Mac | Οδηγίες

Πως να αλλάζετε την ανάλυση του Mac | Οδηγίες

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε τα αγαπημένα μας Mac για να εκτελούμε καθημερινά πληθώρα λειτουργιών και εργασιών. Κάποιος μπορεί να δουλεύει σ’ένα Macbook, άλλος στον αγαπημένο του iMac και κάποιος άλλος να έχει συνδέσει το Mac mini ή τον Mac Pro σε μια μεγάλη εξωτερική οθόνη. Αναλόγως λοιπόν των περιστάσεων μπορεί να θέλουμε να αλλάξουμε την ανάλυση ώστε κερδίσουμε χώρο για περισσότερα παράθυρα ή να μεγαλώσουμε αυτά που βλέπουμε για να εργαζόμαστε πιο άνετα.

Η διαδικασία για να αλλάξετε την ανάλυση εξαρτάται αν χρησιμοποιείτε εξωτερική οθόνη ή όχι.

Αν χρησιμοποιείται την οθόνη του Mac:

1) Ανοίξτε την εφαρμογή System Preferences

2) Επιλέξτε Displays

mac-screen-res-13) Αν η ρύθμιση Resolution είναι ρυθμισμένη στο Default, κάντε κλικ στο Scaled.

4) Για να μεγαλώσετε το κείμενο κάντε κλικ στα κουτιά αριστερά του Default. Για να έχετε περισσότερο χώρο στην οθόνη σας κάντε κλικ σε ένα απο τα κουτιά δεξιά του Default.

mac-screen-res-retina

 

Αν χρησιμοποιείται εξωτερική οθόνη:

1) Ανοίξτε την εφαρμογή System Preferences

2) Επιλέξτε Displays

mac-screen-res-1

3) Αν η ρύθμιση Resolution είναι ρυθμισμένη στο Default, κάντε κλικ στο Scaled.

4) Για να μεγαλώσετε το κείμενο επιλέξτε ένα μικρότερο αριθμό για την ανάλυση. Για να έχετε περισσότερο χώρο επιλέξτε έναν μεγαλύτερο αριθμό.

mac-screen-res-external

 

Τέλος αν θέλετε να μεγαλώσετε/σμικρύνετε  ανά πάσα στιγμή αυτά που βλέπεται στην οθόνη μπορείτε να το κάνετε έχοντας πατημένο το κουμπί command στο πληκτρολόγιο και να παίζετε με το +/-.

 

σχολιασμός στο φόρουμ

 

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.