ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Πως να δοκιμάσετε το κρυφό πληκτρολόγιο του iPad σε Swift Playgrounds

Πως να δοκιμάσετε το κρυφό πληκτρολόγιο του iPad σε Swift Playgrounds

iOS-10.3-hidden-iPad-floating-keyboard-image-002

Ο προγραμματιστής  Steve Troughton-Smith πρόσφατα ανακάλυψε ένα κρυμμένο πληκτρολόγιο για την χρήση με ένα χέρι στο iPad και πιο συγκεκριμένα στην beta του iOS 10.3.

Αν και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει πότε ή αν τελικά η Apple θα το κάνει επίσημο χαρακτηριστικό σε κάποια αναβάθμιση του λογισμικού της ο Troughton-Smith μας έδειξε τον τρόπο με το οποίο οι χρήστες του iPad μπορούν να το δοκιμάσουν χρησιμοποιώντας την δωρεάν εφαρμογή της Apple Swift Playgrounds.

Θα χρειαστείτε:

  • Οποιοδήποτε μοντέλο iPad που να έχει εγκατεστημένη μια beta του iOS 10.3
  • Την εφαρμογή της Apple Swift Playgrounds, διαθέσιμη δωρεάν στο App Store
  • Το Swift Playground project, που μπορείτε να το κάνετε λήψη από το GitHub

Μόλις κάνετε λήψη το .zip αρχείο από το Github ανοίξτε το στον υπολογιστή σας και κάντε το unpack. Στείλτε τότε με email στον εαυτό σας το Swift Playground project για να το ανοίξετε στο iPad με την εφαρμογή Swift Playgrounds που επίσης έχετε κάνει λήψη και εγκαταστήσει.

Για να έχετε πρόσβαση σε αυτό το πληκτρολόγιο εν συνεχεία απλά κρατήστε πατημένο το emoji πλήκτρο.

iOS-10.3-hidden-one-handed-iPad-keyboard

Το πληκτρολόγιο αυτό θα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από οποιαδήποτε εφαρμογή και διεπαφή σας στο iOS και δουλεύει ακόμη και στα Slide over και Split View modes.

Αν θέλετε να δουλέψει και στο 12.9 ιντσών iPad Pro τότε βεβαιωθείτε πέρα από τα παραπάνω πως η ανάλυση της οθόνης είναι αντίστοιχης του 9.7 ιντσών iPad Pro από το Display Zoom που θα το βρείτε στα Settings → Display & Brightness.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.