ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Πως να ενεργοποιήσετε το Night Shift στο Mac στην macOS 10.12.4 [Video]

Πως να ενεργοποιήσετε το Night Shift στο Mac στην macOS 10.12.4 [Video]

night-shift-mac

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του Nigh Shift στο iPhone και στο iPad η Apple φέρνει αυτό το χαρακτηριστικό και στα Mac αρχής γενομένης από το macOS 10.12.4.

Αρχικά ας δούμε πως το περιγράφει η Apple ως χαρακτηριστικό:

Night Shift adjusts the color of your display after sunset. Many studies show that exposure to bright-blue light in the evening can affect your circadian rhythms and make it harder to fall asleep. After sunset, Night Shift will shift your display colors to the warmer end of the spectrum, making the display easier on your eyes. In the morning, your display returns to its regular settings.

To εν λόγω λοιπόν χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με το Flux πρόγραμμα που είχε κυκλοφορήσει πριν καιρό στο Mac με την Apple βέβαια να έχει το πλεονέκτημα ότι το έχει ενσωματώσει μέσα στο σύστημα της για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία χρήσης.

Το Mac σας θα χρειαστεί να τρέχει την macOS 10.12.4 για να έχετε ενεργοποιημένη την λειτουργία του Night Shift.  Το macOS 10.12.4 είναι αυτή την στιγμή σε beta μορφή ενώ όπως είθισται αναμένεται να γίνει διαθέσιμο αργότερα μέσα στο χρόνο για το ευρύ κοινό.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο το Night Shift για το Mac είναι πολύ παρόμοιο με το αντίστοιχο για το iPhone και iPad που είδαμε από πέρυσι και που πολλοί από εμάς το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.