ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Πως ο Steve Jobs θα μας είχε “πουλήσει” το iWatch και τα iPhone 6

Πως ο Steve Jobs θα μας είχε “πουλήσει” το iWatch και τα iPhone 6

gty_steve_jobs_ll_111101_wmain

Σίγουρα δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε τις ένδοξες στιγμές των παρουσιάσεων του Steve Jobs. Πάρα αυτά σας παρουσιάζουμε παρακάτω πως ο Steve Jobs αν ζούσε θα μας είχε παρουσιάσει το Apple Watch ως το next big thing.

To κείμενο που ακολουθεί είναι από τον Jong-Moon Kim με τίτλο“Steve Jobs Introduces the iPhone 6 and Apple Watch,”  και πραγματικά είναι ένα από τα πιο αξιόλογα που διαβάσαμε μέσα στο Σ/Κ σας το μεταφράζουμε λοιπόν και σας το παρουσιάζουμε παρακάτω:

Αν αισθανθήκατε κάπως περίεργα στο Keynote της Apple που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη δεν είστε οι μόνοι. Κάτι δεν φάνηκε να λειτουργεί και όχι δεν ήταν τα χαρακτηριστικά των συσκευών ή η ίδιες η συσκευές αλλά το μήνυμα που πέρασε η Apple.

“Bigger than bigger”  μας τόνισε η εταιρεία. Όταν κάποιος το ακούει αυτό αισθάνεται σίγουρα ένα αίσθημα απομάκρυνσης, χωρίς πρόσωπο και άκρως τεχνολογικό χωρίς χαρακτήρα. Αυτό που θέλουμε από την Apple δεν είναι νέα τεχνολογία αλλά την ζέστη και μια διαφορετική ερμηνεία στην καθημερινότητα μας.

Ας δούμε παρακάτω τις στιγμές του keynote της Apple που ήταν αδύναμε και να δούμε κατόπιν πως ο Steve θα τις έκανε να ξεχωρίσουν

main-qimg-1ed43b1d764aad0c8ec59ba49c04cdf4

Θα ξεκινήσουμε με το μήνυμα που θέλησε να περάσει η Apple με το εισαγωγικό της βίντεο. “It’s not about being first, but being ‘first with meaning'” – “Δεν έχει σημασία να είσαι ο πρώτος αλλά να είσαι ο πρώτος με κάποια σημασία” Σίγουρα το συγκεκριμένο έδειξε από την αρχή πως η Apple ήταν σε άμυνα. Ο Jobs ποτέ δεν θα έκανε μια τόσο αδύνατη δήλωση.

Screen Shot 2014-09-11 at 12.58.09 PM

Περνώντας στο iPhone 6 μια μεγαλύτερη οθόνη είναι από μόνη της ένα αδύνατο σημείο για την Apple. Δεν ανεβάζει καθόλου τον πήχη και δεν αναφέρει κάτι που θα την κάνει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Επίσης η ύπαρξη του πάει ενάντια στα όσο έλεγε ο Jobs για το iPhone – “Κανένας δεν πρόκειται να αγοράσει ένα μεγάλο κινητό”

Οι εποχές όμως αλλάζουν σίγουρα αλλά για πρώτη φορά βλέπουμε ένα iPhone να χρειάζεται και δεύτερα χαρακτηριστικά για να πουλήσει.

  • Καλύτερο από κάθε άποψη με βελτιωμένα specs
  • Apple Pay με την είσοδο του NFC
  • HealthKit στο iOS 8
  • Μια καλύτερη κάμερα

Έτσι λοιπόν αντί η Apple να μας παρουσιάσει το τέλειο προϊόν με το Χ χαρακτηριστικό που θα δημιουργούσε το συναίσθημα ανάγκης για αγορά είχαμε την Apple να παρουσιάζει ακόμη ένα προϊόν με Χ ως μεγάλο χαρακτηριστικό αλλά και Y,Z,A,B χαρακτηριστικά να συνυπάρχουν με την ίδια σημασία.

Με τον Steve Jobs δεν είχαμε την επιλογή αλλά και τον φόβο και την ασφάλεια. Υπήρχε σιγουριά στην Αpple πως αυτό που θα μας έδειχνε απλά θα το λατρεύαμε.

Apple_Oct_2014_496-640x426

Αν περάσουμε τώρα στο Apple Watch το μήνυμα εκεί είναι ακόμη πιο μπερδεμένο. Αντί για ένα τέλειο προϊόν έχουμε μια μίξη χαρακτηριστικών και επιλογών. Θα έπρεπε να υπήρχε το ΈΝΑ μιας και είναι πολύ εύκολο να αγαπήσεις το ΈΝΑ. To iPod λανσαρίστηκε ως το ΈΝΑ, το iPhone λανσαρίστηκε ως το ΈΝΑ, ενώ το Apple Watch λανσαρίστηκε με την επιλογή 60 συνδυασμών!!!

Ας πάμε λοιπόν αν φανταστούμε πως θα ήταν το keynote της Apple αν το έκανε ο Steve Jobs.

main-qimg-4ac71ff1c493ddcc645b100e0bc331a7

Apple Special Event – Flint Center, 10 AM September 9, 2014
Cupertino, California

main-qimg-84bf60b248e6f3f79bab50731d93b3e2

Steve Jobs: Hey, σας ευχαριστώ που ήρθατε. (μεγάλο χειροκρότημα) Είναι υπέροχο να σας βλέπω εδώ σήμερα. Είμαι χαρούμενος που τα καταφέρατε να είστε παρών. Σας έχω μερικά μοναδικά πράγματα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. (Ο Steve χαμογελάει)

main-qimg-5760f2014206b81e188781e6c35da84d

Jobs: Δεν είναι εύκολο να είσαι μηχανικός στην Apple (χαμογελάει) Πως μπορείς να πάρεις το καλύτερο τηλέφωνο στον κόσμο και να το κάνεις ακόμη καλύτερο; Όταν λάνσαρε το πρώτο iPhone πίσω το 2007 δεν περιμέναμε το κεντρικό ρόλο που θα παίζει στις ζωές μας σήμερα, πως θα άλλαζε την ζωή μας. 7 χρόνια μετά τα iPhones αποτελούν ένα παράθυρο στον κόσμο. Μέσα από αυτό το παράθυρο βλέπω την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Βλέπω τους φίλους μου, δουλεύω αλλά και χαλαρώνω μέσω αυτού. Αν αυτό λοιπόν το παράθυρο είναι τόσο σημαντικό πόσο τι θα λέγατε αν το μεγαλώναμε λίγο παραπάνω;

main-qimg-c5fe8359071da11dac203098d24cf94d

Jobs: Όχι δεν θα θέλαμε να το κάνουμε τόσο μεγάλο!! (Το κοινό γελάει ενώ το Jobs τεντώνει τα δάχτυλα του) Σίγουρα θα θέλατε να μπορείτε να το κρατάτε με το ένα χέρι και να μπορεί να χωράει στην τσέπη σας. Η ομάδα των μηχανικών μας ανακάλυψαν το τέλειο μέγεθος.

main-qimg-7a66ac61d83086912f48ae4de10c1517

Jobs: Όπως διαβάσαμε το μέγεθος του αντίχειρα του μέσου ανθρώπου είναι 4.4 ίντσες. Με μια οθόνη 4.5 ίντσες μπορεί κάποιος να αγγίξει το 95% της οθόνης. Μας αρέσει αυτός ο αριθμός των 4.5 ιντσών. Το iPhone 5S είναι σήμερα στις 4 ίντσες. Ας δούμε τι μπορεί μια μισή ίντσα να μας προσφέρει περισσότερο.

main-qimg-7a73c228b8264764dc298da53eb515a6

Jobs: Αυτή η μισή ίντσα σημαίνει 40% μεγαλύτερη οθόνη, 40% περισσότερο άνεση για τις ταινίες, 40% περισσότερη επιφάνεια για τις φωτογραφίες σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι σας δίνει την αίσθηση του σωστού στο χέρι σας. Στην Apple δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι. Μας αρέσει να είμαστε σωστοί. Μας πήρε κάποιες προσπάθειες αλλά τα καταφέραμε. Το τέλειο μέγεθος οθόνης. Θα ήθελα να σας δείξω το νέο iPhone τώρα.

Jobs: Αυτό λοιπόν είναι το νέο iPhone. Δείτε το είναι απλά υπέροχο. Είναι το iPhone που αγαπήσατε και πλέον μεγάλωσε. Έρχεται σε ένα μέγεθος, το τέλειο μέγεθος.

main-qimg-fdf84bb3068971db7dc857c8fa0b2c36

Jobs: Δείτε το. Φανταστικό. Θα σας κάνει να αναρωτιέστε πως ζούσατε χωρίς αυτή την μισή επιπλέον ίντσα. Τα χρώματα είναι τόσο ζωντανά. Δεν θα πιστεύετε τι διαφορά έχουμε πλέον. Τα iPhones είναι το παράθυρο στον κόσμο μας και το iPhone 6 είναι το τέλειο μέγεθος αυτού του παραθύρου. Αυτό είναι το iPhone 6 (μεγάλο χειροκρότημα)

main-qimg-e48607fc3cb105ea047d3d1df4546702

Jobs: A να μην ξεχάσω έχω ακόμη ένα πράγμα να σας πω (το κοινό πανηγυρίζει). Ο συγκεκριμένος χώρος έχει μια ειδική θέση στην καρδία μου. Το γνωρίζατε πως εδώ παρουσίασα το πρώτο Macintosh;

main-qimg-33612f6ab11c3815bfabbb2646314899

Jobs: O θεέ μου κοιτάξτε μαλλιά που είχα τότε (το κοινό ξεσπάει σε γέλια). 15 χρόνια μετά η Apple αναγεννήθηκε με τον iMac. Κάθε φορά πάνω σε αυτή την σκηνή παρουσιάζαμε κάτι που σηματοδοτούσε μια νέα αρχή, μια νέα εποχή για την Apple. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που είμαστε εδώ σήμερα. Υπάρχει λόγος το ότι πληρώσαμε κάτι παραπάνω για να κλείσουμε τον συγκεκριμένο χώρο.

main-qimg-f8c8e81125bc2537dc1e688c186720d0

Jobs: Η Apple ξεκίνησε ως μια εταιρεία προσωπικών υπολογιστών. Σας φέραμε τους Macintosh, τα iMac, και τα MacBook Pro. Κυριαρχήσαμε στους υπολογιστές και καταλάβαμε πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Ήταν η εποχή που η Apple έγινε μια εταιρεία προσωπικών συσκευών. Σας φέραμε τα  iPod, iPhone, και iPad. Κυριαρχήσαμε στις προσωπικές συσκευές και καταλάβαμε πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Καταλάβαμε πως χρησιμοποιώντας τον σχεδιασμό μας δημιουργούμε μοναδικές εμπειρίες. Σήμερα είναι η μέρα που η Apple θα ξεκινήσει να είναι μια εταιρεία ενός προσωπικού σύμπαντος. Από σήμερα η Apple θα φέρει την μαγεία και σε άλλα σημεία της ζωής σας. Σήμερα σας παρουσιάζουμε 3, 3 νέεα προϊόντα για να εγκαινιάσουμε αυτό τον νέο χαρακτήρα της εταιρείας που όλοι αγαπάτε.

main-qimg-a60a4d88448e7d5b991d6e45e7a17633

Jobs: Πάντα θεωρούσαμε πως είναι χαζό να κουβαλάτε μαζί σας το κινητό σας και το πορτοφόλι. Γιατί να έχετε και τα δύο όταν μπορείτε να έχετε μόνο ένα; H πρώτη μας καινοτομία λοιπόν είναι πως καταργούμε το πορτοφόλι σας! (μεγάλο χειροκρότημα) Το ονομάζουμε Apple Pay. Δείτε πόσο απλή γίνεται μια συναλλαγή σας.

Jobs: Συνεχίζοντας τον νέο αυτό χαρακτήρα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ένα νέο προϊόν για την υγεία. Το ονομάζουμε Apple Health και δείτε το πως μοιάζει.

main-qimg-7cd53b2124ed29613747ca9b56810a76

Jobs: Κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Και πιστέψετε με είναι εντυπωσιακό. Είστε έτοιμοι για αυτό;

Jobs: Αν το σκεφτείτε το iPhone μετέτρεψε τα δάχτυλα σας στα πιο ισχυρά εργαλείο στο σύμπαν. Με ένα swipe μπορείτε να κάνετε μια παραγγελία στην άλλη άκρη της γης. Με ένα tap μπορείτε να δείτε ένα βίντεο των αγαπημένων σας όπου και να είστε. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη μια αλλαγή. Θα κάνουμε κάποιο άλλο μέλος του σώματος σας το ίδιο ισχυρό. Τον καρπό σας!! (το κοινό πανηγυρίζει)

main-qimg-f3ef0d740920e1ec33bd1d9c0a6784a4

Jobs: Τι πιο φυσικό από μια ματιά. Κοιτάξτε τον καρπό σας τώρα. Ναι το εννοώ δείτε τον τώρα. Πόσο σας πήρε; Μισό λεπτό; Είναι η πιο φυσική κίνηση στον κόσμο. Ποιοι ψάχνουν τις τσέπες τους;  Αυτοί που είναι ανοργάνωτοι. Άνθρωποι που έχουν χρόνο για χάσιμο. Εγώ προσωπικά; Δεν έχω χρόνο για κάτι τέτοιο. Με αυτό το νέο προϊόν δεν θα χάνετε και εσείς τον χρόνο σας. Τέρμα η αναζήτηση στην τσέπη. Θα αρκεί μόνο ένα βλέμμα. Αυτό είναι. Το καταλάβατε; To βρήκατε τι εννοώ; Σήμερα η Apple αναπροσδιορίζει το ρολόι. Το ονομάζουμε iWatch!! Δείτε το πως είναι:

main-qimg-a1e373bebf9f70dd11f0740fcec0004d

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.