ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Συνοδευτικές εφαρμογές του OS X δεν θυμούνται τα passwords | Oδηγός

Συνοδευτικές εφαρμογές του OS X δεν θυμούνται τα passwords | Oδηγός

iCloud-Keychain-Setup-OS-X-Mavericks

Κατά το setup του OS X σε καινούριο Mac, σε κάποιες Mac-εφαρμογές καθορίζετε την πιστοποίηση σας ώστε στην συνέχεια να κάνετε ελεύθερα χρήση τους.

Όμως, χωρίς προφανή λόγο, μπορεί το Mail να ζητά password κάθε φορά που προσπαθείτε να ελέγξετε ή να στείλετε ένα email. Ή σε χρήση του Safari, σε κάθε σελίδα που θελήσετε να κάνετε log in να ζητείται user name και password. Ενώ σε ενεργοποίηση του Wi-Fi να ζητείται το WPA password.

Το θέμα προκαλείται από αλλοίωση της διάταξης (configuration) του Keychain Access και επιλύεται συνήθως με την πιο κάτω διαδικασία. Πάντως επειδή το Mail και το Wi-Fi έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, σε αποτυχία συμβουλευθείτε τους οδηγούς στα related posts στο τέλος του άρθρου.

◆ Διαδικασία :

1. Πατάτε τα πλήκτρα ctrl-Space bar, στο search του Spotlight που θα αναδυθεί πληκτρολογείτε key, ανοίγετε το Keychain Access,

και επιλέγετε Keychain First Aid.

3. Πιστοποιηθείτε, τικάρετε το radio button Repair και click Start ώστε να επισκευασθεί η αλλοιωμένη διάταξη του Keychain.

 Σχολιασμός στο φόρουμ 

Πηγή: Macnotes.gr

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.