ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Τα μυστικά για την ιδανική φόρτιση του smartphone σας

Τα μυστικά για την ιδανική φόρτιση του smartphone σας

pws-ginetai-i-idaniki-fortisi-kinitou.w_l

Χρόνια τώρα συζητάμε για το πως πρέπει να φορτίζουμε τα κινητά μας. Πόσες ώρες χρειάζεται η πρώτη φόρτιση? Χρειάζεται να το αδειάσουμε πριν το ξαναφορτίσουμε ξανά? Είναι καλό να το αφήνουμε όλη τη νύχτα να φορτίζει? Αυτές είναι οι βασικότερες ερωτήσεις που απασχολούν τους χρήστες. Η απάντηση όλων των παραπάνω στη συνέχεια!

Η Φόρτηση όλη τη νύχτα είναι καλή;

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου και οι φορτηστές τους είναι αρκετά έξυπνες ώστε όταν το κινητό φτάσει στο 100% να διακόπτουν την φόρτιση. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι το κινητό να μην βρίσκεται μέσα σε θήκη έτσι ώστε η απορρέουσα θερμοκρασία από τη διαδικασία της φόρτησης να διαφεύγει από το σασί του τηλεφώνου έτσι όπως το έχουν σχεδιάσει οι κατασκευαστές. Όταν η μπαταρίες ανεβάσουν θερμοκρασίες μεγαλύτερες απο τις προβλεπόμενες η απόδοσή τους μειώνεται αρκετά γρήγορα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος φόρτισης;

Η ιδανική κατάσταση για μια μπαταρία ιόντων λιθίου είναι μεταξύ 50% και 80% της πλήρους χωρητικότητας της. Οι μικρές φορτίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας επιτρέπουν στα ιόντα να ξαναγεννιούνται και να παράγουν αρκετή ισχύ. Άρα, οι πολλές και μικρές φορτίσεις κατά τη διάρκεια της μέρας είναι προτιμότερες από μια φόρτιση. Ίσως δεν είναι και πολύ πρακτικό αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε μακροζωία στην μπαταρία σας.

Τι να αποφεύγω;

Με τις παλιές μπαταρίες η πλήρης αποφόρτιση και φόρτιση του κινητού βοηθούσε την μπαταρία να αποδώσει περισσότερο. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι μπαταρίες έχουν συγκεκριμένο κύκλο φορτίσεων (0%-100%) και η επιλογή της πλήρους φόρτισης και αποφόρτισης συνεχώς απλά μειώνει τη διάρκεια ζωής. Αποφύγετέ το πάσει θυσία.

Προσοχή στα αξεσουάρ.

Οι μπαταρίες που συνοδεύουν τα smartphone μας, είναι και αυτές πολύ έξυπνες και το ίδιο ισχύει και για τους φορτιστές τους. Στην περίπτωση των iPhone, οι εγκεκριμένοι φορτιστές, δηλαδή αυτοί που λειτουργούν ακριβώς σαν τον αυθεντικό, έχουν τη σφραγίδα “mfi” made for iphone που εξασφαλίζει ότι έχουν περάσει τα test της Apple.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Christina Bourcha

Christina Bourcha
Η Χριστίνα είναι αρθρογράφος του Apple World Hellas.Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Εθνολογίας,μεταπτυχιακού στην διοίκηση σχολείων και πτυχίου Βοηθών Φαρμακείου (από σπόντα). Πρώτη και αγαπημένη συσκευή το iphone 3gs.Η πρώτη επαφή με την συσκευή ήταν πρωτόγνωρη!Προσεχώς κάτοχος imac και iphone 6 plus gold.Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ζωγραφική,το διάβασμα και τη φωτογραφία.