ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Τα extensions του Safari είναι πλέον διαθέσιμα μέσω του Mac App Store

Τα extensions του Safari είναι πλέον διαθέσιμα μέσω του Mac App Store

Safari-extensions-mac-app-store-screenshot_0

 

Πλέον μπορείτε να ανατρέξετε στο Mac App Store για εκείνα τα extensions του Safari που χρειάζεστε.

Τα Safari extensions αποτελούν εργαλεία τα οποία μπορείτε να προσθέστε στην μπάρα του μενού στον Safari, τα οποία σας δίνουν άμεση πρόσβαση σε χαρακτηριστικά που προσφέρονται από τους developers. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επέκταση του 1Password για τη συμπλήρωση των πεδίων κωδικών πρόσβασης, κάνοντας ένα μόνο κλικ ή αντίστοιχα να μπορέσετε να προσθέσετε αντικείμενα στην wishlist του Amazon, από οποιοδήποτε website.

Μέχρι πρότινος, έπρεπε οι χρήστες να ψάχνουν τα Safari extensions μέσα από ένα ειδικό website ανοίγοντας το μενού στην εφαρμογή Safari και κάνοντας κλικ στην επιλογή Safari Extensions. Πρόσφατα η Apple πρόσθεσε αυτά τα extensions απ’ ευθείας στο Mac App Store, όπου μπορείτε να κάνετε περιήγηση και να βρείτε εύκολα τα extensions που ψάχνετε.

Αξίζει ν’ αναφερθεί πως υπάρχουν εκατοντάδες extensions διαθέσιμα απ’ ευθείας από το website της Apple, αλλά προς το παρόν, μόνο 27 από αυτά είναι διαθέσιμα στο Mac App Store. Προφανώς, η Apple θα συνεχίσει να ενημερώνει τη σελίδα με τα extensions στο Mac App Store με το πέρας του χρόνου. Μερικά από τα πιο δημοφιλή extensions όπως το Pinterest και το AdBlock, δεν έχουν ακόμη περαστεί στο Mac App Store.

Η αλήθεια είναι πως ο κάθε χρήστης προτιμάει να βρίσκει τα extensions μέσα στο Mac App Store. Δείχνει πιο συμμαζεμένο στο μάτι του κάθε χρήστη και μπορεί να βλέπει ποια από αυτά τα extensions έχει εγκαταστήσει ήδη στον υπολογιστή του. Τέλος, εφόσον όλα τα extensions ελεγχθούν για τη συμβατότητά τους με το εκάστοτε λογισμικό, τότε θ’ αρχίσουν να δημοσιεύονται και να περνούν στο Mac App Store, σε μια προσπάθεια της Apple να διευκολύνει την εμπειρία χρήσης.

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.