ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Τα Windows Phone υπερτερούν του iPhone στην Ελλάδα και άλλες 23 χώρες

Τα Windows Phone υπερτερούν του iPhone στην Ελλάδα και άλλες 23 χώρες

iphone-5-vs-htc-windows-phone-8x-comparison

Η Apple μπορεί να ανακοίνωσε νέα σημαντικά ρεκόρ για το 1ο τρίμηνο του 2014 στις πωλήσεις του iPhone αλλά στην άλλη πλευρά του κόσμου εντύπωση προκαλεί η είδηση πως τα Windows Phone υπερτερούν σε πωλήσεις του iPhone σε 24 συνολικά χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας.

Η Microsoft έβαλε λοιπόν την αγορά το μικροσκόπιο και κατέληξε στη λίστα των χωρών που το iPhone ηττάται κατά κράτος από τον ανταγωνιστή του.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Χιλή, Κολομβία, Τσεχία, Αίγυπτος, Ισημερινός, Φιλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ινδία, Ιταλία, Κένια, Κουβέιτ, Μαλαισία, Μεξικό, Νιγηρία, Πακιστάν, Περού, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Βιετνάμ.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αναλυτή αγορών IDC, η Microsoft είχε επικρατήσει της Apple σε πωλήσεις smartphone το 2012 σε μόλις 7 χώρες, γεγονός που δείχνει μια ανοδική τάση: οι πωλήσεις Windows Phone σημείωσαν αύξηση 156% τον τελευταίο χρόνο, με το ποσοστό της ετήσιας αύξησής τους να είναι τριπλάσιο της αντίστοιχης των Android Phone και εξαπλάσιο των iOS.

Και την ώρα που οι κυνικοί θα σπεύσουν να παρατηρήσουν ότι τα Windows Phone πουλούν καλύτερα από το iPhone σε λιγότερο προνομιούχες χώρες (εκτός Ιταλίας και Φιλανδίας φυσικά), η ανεξάρτητη μελέτη της φίρμας αναλυτών Kanter του Δεκεμβρίου 2013 δείχνει το ακριβώς αντίθετο: η Ευρώπη κλίνει περισσότερο στο Android και τη Microsoft παρά στο iOS!

Στιγμιότυπο 2014-01-28, 1.43.57 π.μ.

Στις χώρες της EU5 (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία), το μερίδιο της αγοράς του iPhone συρρικνώθηκε κατά 5% τους τελευταίους 12 μήνες (σταθεροποιήθηκε στο 15,8%), την ίδια στιγμή που τα Windows Phone εκτοξεύτηκαν από το 4,8% της προηγούμενης χρονιάς στο 10,2% (και το Android σημείωσε αύξηση, από 64,5% στο 70,9%).

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι το iOS είναι κυρίαρχο στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, αλλά και τον ευρωπαίο εταίρο τους, τη Βρετανία. Η άνοδος λοιπόν των Windows Phone δεν λαμβάνει χώρα μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη, αλλά και στα ισχυρά προπύργια της αγοράς, όπως η Ευρώπη, δείχνοντας την τάση της Microsoft να βρίσκει καλούς φίλους εκτός Αμερικής.

Όσο για το αν πρέπει να ανησυχεί η Apple, πιθανότατα όχι, καθώς με μόλις δύο μοντέλα που έχει στην αγορά -αμφότερα ακριβά-, συνεχίζει να κυριαρχεί σε επίπεδο κερδών σε όλες τις πλατφόρμες (περιλαμβανομένου του Android).

Πηγή:Newsbeast.gr

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.