ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Τι δεν είδαμε από την Apple στο 2014 iPad/Mac event της

Τι δεν είδαμε από την Apple στο 2014 iPad/Mac event της

apple-event-1024x580

Το τελευταίο event της Apple για το 2014 μας έφερε ένα ανανεωμένο iPad Air 2 ένα κάπως αναβαθμισμένο iPad Mini 3 και τα αναμενόμενα Retina iMac. Μαζί με αυτά επιτέλους η Apple αναβάθμισε κάτι που πολλοί χρήστες περιμέναν εδώ και καιρό και δεν είναι άλλο από το Mac Mini.

Πάρα αυτά υπάρχουν και μια σειρά από πράγματα που δεν είδαμε από την Apple παρά τις προσδοκίες πολλών.

Retina MacBook Air

Ένα MacBook Air με μια Retina οθόνη ήταν ένα από τα προϊόντα που πολλοί θέλανε να δούνε για φέτος. Δυστυχώς μάλλον κάτι τέτοιο παίρνει αναβολή και νεότερα ίσως έχουμε την άνοιξη του 2015. Σε αυτή την καθυστέρηση σημαντικό ρόλο παίζει και η Intel μιας και έχει μεγάλες καθυστερήσεις στα νέα Broadwell chips της που είναι απαραίτητα για ένα τέτοιο προϊόν.

iPad mini 3 με καλύτερες επιδόσεις

Ένα από τα πράγματα που απογοήτευσε πολλούς ήταν ο ελάχιστος χρόνος συμμετοχής και παρουσίασης του νέου 3ης γενιάς iPad Mini. Όχι μόνο δεν έχει τον νέο A8X επεξεργαστή του iPad Air 2 αλλά αναβάθμιση δεν δέχτηκε ούτε στην κάμερα ούτε στο ασύρματα πρωτόκολλο του. Βασικά το iPad Mini 3 Retina είναι ακριβώς το ίδιο με το περσινό με την μόνη διαφορά πως έχουμε την ενσωμάτωση του Touch ID,  μια χρυσή επιλογή και αναβαθμισμένο αποθηκευτικό χώρο.

NFC-enabled iPads

Πολλοί περίμεναν πως τα νέα iPads της Apple θα έχουν NFC δυνατότητες. Αν και σαν ιδέα είναι λίγο άκυρη αρκετός κόσμος το θεωρεί εξυπηρετικό για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Τελικά η Apple δεν ενσωμάτωσε ένα τέτοιο chip σε κανένα από τα iPads της.

iPad Pro

Το φημολογούμενο 12.9 ιντσών μοντέλο ενός iPad είχε αρκετές βάσεις για να γίνει πραγματικότητα. Τελικά όμως δεν το είδαμε και ένας βασικός λόγος ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός πως η Apple δεν κατάφερε ακόμη να του δώσει την αυτονομία που χρειάζεται μια τόσο μεγάλη συσκευή. Αν θυμάστε τα iPad 2 δεν απέκτησαν ποτέ Retina οθόνη για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

5K Thunderbolt 2 Οθόνη

Κάτι το οποίο πολλοί επαγγελματίες και όχι μόνο περίμεναν να δουν να υλοποιείτε. Αν αναλογιστεί κανείς πως τα νέα iMacs έχουν μια Retina 5K οθόνη τότε κάποιος θα φανταζόταν πως η Apple θα έβγαζε και μια αντίστοιχη Thunderbolt 2 οθόνη με τα ίδια χαρακτηριστικά που θα ήταν ιδανική για τους χρήστες των Mac Pro και όχι μόνο. Για άγνωστο λόγο η Apple δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο.

Apple TV

Το περιμέναμε πως και πως και η αναβάθμιση του ειδικά να δούμε τον ανταγωνισμό ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Αλλά και εδώ θα χρειαστεί να περιμένουμε μάλλον κατά την άνοιξη πλευρά για νεότερα και για αυτό το προϊόν της Apple.

iPod touches

Τα iPod Τοuches δεν έχουν δεχτεί αναβάθμιση από το 2012 και πλέον έχουν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους. Δεν έχουν το Touch ID και παρά το γεγονός πως υποστηρίζουν τις τελευταίες εκδόσεις του iOS πολλές από τις υπηρεσίες του λογισμικού της Apple δεν είναι διαθέσιμες σε αυτά.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.