ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Απόψεις / Τι μπορεί να κάνει η Apple του Tim Cook

Τι μπορεί να κάνει η Apple του Tim Cook

tim-cook-wwdc-14-630x353

Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το WWDC 2014 Keynote και μια εβδομάδα από την ολοκλήρωση του 5ήμερου συνεδρίου της Apple με αναλυτές και φαν να συζητάνε με τον ίδιο ενθουσιασμό τα όσα ειπώθηκαν από την Apple σε ένα κατά γενική ομολογία πολύ ενδιαφέρων WWDC. Πολλοί είναι εκείνοι που έριξαν μετά την λήξη του τα βλέμματα τους πάνω στον Tim Cook και στην ικανότητα της ηγεσίας του για ακόμη μια φορά.

Αρχικά ο γνωστός John Gruber έγραψε:

“Η Apple ποτέ δεν υπήρξε πιο επιτυχημένη, ισχυρή και με άμεση επιρροή σε κοινό και βιομηχανία από ό, τι είναι σήμερα. Το γεγονός αυτό εύκολα θα μπορούσε να την οδηγήσει στο να υποκύψει σε ιδιοτροπίες και άστοχες ενέργειες. Αντ ‘αυτού, όμως παρατηρούμε πως συμπεριφέρεται μεγαλόψυχα και με πολύ μεγάλη κατανόηση. Έδωσε για πρώτη φορά μεγαλύτερες ελευθερίες στους προγραμματιστές της σε σημείο που πολλά από αυτά που έγιναν διαθέσιμα ούτε οι ίδιοι να μην είχαν φανταστεί”

Ο Gruber επίσης εξέτασε και τον ρόλο του Tim Cook στην διαμόρφωση της εικόνας της Apple σήμερα. Τόνισε πως μετά τον θάνατο του Steve Jobs το βάρος του Cook ήταν πολύ μεγάλο το ίδιο και η πίεση. Σχόλια και κριτικές δέχτηκε πολλές αλλά παρόλα αυτά δεν λύγισε. Σήμερα αναδιαμορφώνει και οργανώνει την ίδια την Apple με τον ίδιο τρόπο που ο Steve Jobs κάποτε έκανε για την σειρά προϊόντων της εταιρείας.

Ο Matt Drance του Apple Outsider γράφει επίσης:

“Η σουίτα του “Continuity”  λέει περισσότερα πράγματα για εμένα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση της Apple την περασμένη εβδομάδα. Η Apple με μοναδικό τρόπο θολώνει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Mac, iPhone και iPad αλλά με μοναδικό τρόπο διατηρεί τον χαρακτήρα της κάθε συσκευής. Μια Apple συσκευή έχει στοιχεία δημιουργίας, συνέχειας και ενσωμάτωσης με μεγάλες αλλαγές που ξεκινάνε πάντα από το εσωτερικό τους. Όταν το 2102 είχα γράψει για την αλλαγή του κινήματος της Apple όλοι νομίζανε πως αναφερόμουνα στην πτώση του Soctt Forstall, σήμερα όλοι καταλαβαίνουν πως στην ουσία είχαμε την άνοδο του Tim Cook”

Αν αναρωτιέστε λοιπόν και εσείς μαζί με εμάς το πόσο επιτυχημένη θα είναι η Apple τα επόμενα χρόνια δυστυχώς μια μονολεκτική απάντηση δεν υπάρχει. Αυτό που έχουμε όμως είναι σημάδια πως ο Tim Cook θα προχωρήσει την εταιρεία μπροστά και όχι μόνο στο θέμα κέρδους αλλά και στον τεχνολογικό και ανθρωπιστικό τομέα.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.