ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / App Store / Το πρώτο παγκόσμιο Swim App για το Apple Watch

Το πρώτο παγκόσμιο Swim App για το Apple Watch

Κατά την διάρκεια των ημερών και των εβδομάδων μετά την κυκλοφορία του τον περασμένο Απρίλιο, ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα γύρω από το ρολόι της Apple ήταν η ανοχή του στο νερό. Χάρη σε μερικές αρχικές δοκιμές – από απλά ντους μέχρι πισίνες υψηλών καταδύσεων – τώρα ξέρουμε ότι το ρολόι της Apple είναι πράγματι λίγο περισσότερο αδιάβροχο από τις αρχικές υποσχέσεις της Apple, και με αυτό κατά νου, μερικοί προγραμματιστές iOS που εδρεύουν στο Λονδίνο έχουν δημιουργήσει την World’s First Swim App και θέτουν τις ρυθμίσεις της σε ένα νέο βίντεο.

static1.squarespace.com_-800x450

 

Έχοντας σχεδιάσει μια παρόμοια εφαρμογή για το Pebble, ο Τεντ Bradley και η ομάδα του αποφάσισαν να αναλάβουν αυτή την ιδέα -την ώρα και τον καρδιακό παλμό μίας swim app- και να τα τοποθετήσουν πάνω στο ρολόι της Apple. Οι προγραμματιστές έθεσαν κάθε SmartWatch στην ίδια δοκιμή, δηλαδή κολύμπι σε πισίνα 50 μέτρων του Aquatic Centre του Λονδίνου. Η δοκιμή αποδείχθηκε επιτυχής, με το ρολόι της Apple να αντικατροπτρίζει τα αποτελέσματα του Pebble σε μια βουτιά τεσσάρων γύρων και 200 μέτρων. Το SmartWatch της Apple αν και συνέχισε τη μέτρηση του καρδιακού παλμού με επιτυχία, αυξάνοντας από μια αρχική 88bpm σε 138bpm, αμέσως μετά τη δοκιμή τελείωσε.

Αν και το μόνο μειονέκτημα για την εφαρμογή αυτή είναι ότι το ρολόι της Apple αντιμετωπίζει μία αναπαίσθητη καθυστέρηση, όταν το ανοίξετε για να δείτε τους χρόνους, οι προγραμματιστές εξηγούν ότι μόνο όταν η οθόνη είναι ανοιχτή μπορεί η εφαρμογή να τρέχει τα δείγματα των δεδομένων που συλλέγονται από το κολύμπι και να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να αναλύσει τα αποτελέσματα μέσα από τις πληροφορίες αυτές και να τις εμφανίσει στην οθόνη. Οπουδήποτε αλλού, τα δεδομένα από το κολύμπι δεν είναι κλειδωμένα στην εφαρμογή, καθώς επίσης το σύνολο των πληροφοριών της άσκησης και του καρδιακού παλμού καταγράφονται στο HealthKit όπως και κάθε άλλη προπόνηση και προστίθενται στην καθημερινή άσκηση ενός χρήστη.

Στο τέλος, ελπίζουμε οι δημιουργοί της εφαρμογής και η Apple να ακούσουν τις εκκλήσεις των χρηστών για ένα πλήρως αδιάβροχο SmartWatch που θα περιλαμβάνει τέτοιου είδους  χαρακτηριστικά στην επόμενη γενιά της συσκευής αυτής.

Σχολιασμός στο forum

About Christina Bourcha

Christina Bourcha
Η Χριστίνα είναι αρθρογράφος του Apple World Hellas.Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Εθνολογίας,μεταπτυχιακού στην διοίκηση σχολείων και πτυχίου Βοηθών Φαρμακείου (από σπόντα). Πρώτη και αγαπημένη συσκευή το iphone 3gs.Η πρώτη επαφή με την συσκευή ήταν πρωτόγνωρη!Προσεχώς κάτοχος imac και iphone 6 plus gold.Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ζωγραφική,το διάβασμα και τη φωτογραφία.