ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Το 75% των διαφημιστικών εσόδων της Google στην mobile πλατφόρμα έρχεται από το iOS!

Το 75% των διαφημιστικών εσόδων της Google στην mobile πλατφόρμα έρχεται από το iOS!

Apple-Google

Πολλά δάκρυα έχουν χυθεί και πολύ αίμα έχει ποτίσει τα χώματα της smart phone εποχής από τον συνεχή και ανηλεή πόλεμο μεταξύ Apple και Google…..Αυτό όμως δεν εμποδίζει σε τίποτα την τελευταία να οφείλει τα 3/4 των διαφημιστικών της εσόδων από smartphone στην πρώτη!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αναλύσεις που έρχονται από την Wall Street, από τα 11,8 δις $ που είχε η Google το 2014 στην mobile πλατφόρμα, το 75% αυτών -κοντά στα 9 δις – προέρχεται από το iOS. Από αυτά τα μισά προέρχονται από συμφωνία μεταξύ των 2 γιγάντων ώστε η προεπιλογή για αναζήτηση στο Safari να γίνεται μέσω της μηχανής της Google.

13022-7384-Screenshot-2015-05-27-224808-m

 

 

Αυτή η συμφωνία φέρεται να κοστίζει 1-2 δις $ στην Google και πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι θα λήξει αρκετά σύντομα. Η Apple από την άλλη μεριά σκέφτεται να αλλάξει την προεπιλογή της αναζήτησης με αυτήν της Yahoo ή του Bing ή και να μπει η ίδια στο πεδίο των μηχανών αναζήτησης….. Το τελευταίο είναι γνωστό από το 2013 όταν και εξαγόρασε την εταιρεία αναλύσεων κοινωνικών δικτύων Topsy κι έκτοτε έχει επενδύσει αρκετά στο συγκεκριμένο τομέα.

Αυτά τα νέα σίγουρα δεν είναι ευχάριστα για την Google καθώς δυσχεραίνει πολύ η θέση της αν χάσει την iOS πλατφόρμα. Ήδη έχει βιώσει σε 10 ανεπτυγμένες αγορές την μετακίνηση του όγκου αναζητήσεων από την desktop πλατφόρμα στην mobile και πολύ κατασκευαστές Android συσκευών την έχουν παρακάμψει βασιζόμενοι σε τοπικές λύσεις…..

Το πιο ηχηρό παράδειγμα έχει να κάνει με την Κίνα, στην οποία οι περισσότερες υπηρεσίες της Google είναι μπλοκαρισμένες από τα κυβερνητικά firewalls. Χωρίς την Apple, η Goole ειρωνικά ρισκάρει να βρεθεί εκτός αγοράς από το ίδιο της το software…….

σχολιασμός στο φόρουμ

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.