ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Accessories / Το Apple Watch θα μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος

Το Apple Watch θα μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος

Apple-Watch-iPhone-main113

Η Food and Drug Administration ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα έχει πιο ελαστικούς κανόνες σε ότι έχει να κάνει με τις εφαρμογές υγείας και το λογισμικό τους.

Η VentureBeat λοιπόν αναφέρει πως εφαρμογές που απλά μετατρέπουν και κάνουν καταμέτρηση δεδομένων δεν θα χρειάζονται ειδική έγκριση από την FDA και θα διαφοροποιούνται από τις εφαρμογές που προσφέρουν ειδικές ιατρικές συμβουλές.

Το παραπάνω αποτελεί ένα πολύ σημαντικό νέο για το Apple Watch που θα βγει στην κυκλοφορία τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρει η The Wall Street Journal μετά την παραπάνω απόφαση της FDA η εταιρεία κατασκευής ιατρικών συσκευών DexCom σχεδιάζει ήδη μια εφαρμογή η οποία θα μπορεί να εμφανίζει δεδομένα στο Apple Watch από την συσκευή καταμέτρησης γλυκόζης για διαβητικούς που έχει και η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στην αγορά.

Η εφαρμογή είναι ακόμη σε πρώτα στάδια δημιουργίας και ο σκοπός της θα είναι να μετατρέπει δεδομένα – επίπεδα γλυκόζης – σε όμορφα και απλά γραφήματα τα οποία ο χρήστης θα μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να βλέπει μέσω του Apple Watch του. Επίσης μάλλον θα υπάρχει και η δυνατότητα ειδοποίησης του χρήστη μέσω του Αpple Watch σε περίπτωση που τα επίπεδα γλυκόζης του είναι πιο χαμηλά από τα επιτρεπτά.

Η Apple δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να δέχεται εφαρμογές για το Apple Watch αλλά ήδη έχει δώσει στους προγραμματιστές της τα απαραίτητα εργαλεία για να ξεκινήσουν.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.