ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Το FBI μπορεί να ενεργοποιεί από απόσταση την κάμερα laptop

Το FBI μπορεί να ενεργοποιεί από απόσταση την κάμερα laptop

isight-02

Η είδηση έπεσε σαν «βόμβα» το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε: «Το FBI έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί από απόσταση την κάμερα οποιουδήποτε laptop, χωρίς να ανάβει το φως που δείχνει ότι γίνεται εγγραφή», δήλωσε ο Marcus Thomas, πρώην επικεφαλής του Operational Technology Division του FBI.

Και η παραπάνω δήλωση δεν έγινε σε κάποιο σκανδαλοθηρικό μέσο της Αμερικής, αλλά στην έγκριτη Washington Post. Και το χειρότερο απ’ όλα; Ο Thomas τόνισε ότι αυτή η πρακτική του FBI δεν είναι «νέα τεχνολογία» αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Φυσικά, διευκρίνισε ότι η κατασκοπία μέσω laptop εφαρμόζεται σε περιπτώσεις τρομοκρατικής απειλής και γενικότερα για την προστασία των ΗΠΑ από μεγάλης κλίμακας εγκληματικές ενέργειες, αλλά και πάλι πρόκειται για μια πρακτική που δεν παρέχει σε κανέναν εγγυήσεις για την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών του δεδομένων.

Πηγή:Newsbeast.gr

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.