ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / App Store / Το Google Assistant προσγειώθηκε στο iPhone

Το Google Assistant προσγειώθηκε στο iPhone

Google-Assistant-iPhone-780x443

Μια σημαντική ανακοίνωση του Google I/O 2017 αποτελεί ότι και η ψηφιακή βοηθός της εταιρείας (Google Assistant) έρχεται και στο iPhone. Η Google όλα τα προηγούμενα χρόνια βελτίωνε συνεχώς την ψηφιακή της βοηθό, με στόχο να βελτιώσει συνακόλουθα την αλληλεπίδραση του χρήστη με αυτή. Η πολυπόθητη άφιξή της στο iOS μόλις πραγματοποιήθηκε. Δε θα πρέπει να κατεβάσετε κάποιο πρόσθετο app. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το Google app από το App Store.

Απλά ανοίξτε το και πείτε το «Ok, Google», ή πατήστε πάνω στο μικρόφωνο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του μικροφώνου αναζήτησης. Αυτή τη στιγμή, μόνο μπορείτε να μιλήσετε σε αυτή, με την εταιρεία να επισημαίνει ότι σύντομα θα μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς, για περιπτώσεις που βρίσκεστε σε ένα μέρος με συνωστισμό και η ομιλία μαζί της φαντάζει κάπως αδέξια.

To iOS είναι ένα αρκετά κλειδωμένο λειτουργικό σύστημα όπως γνωρίζουμε και έτσι όπως ήταν αναμενόμενο η ψηφιακή βοηθός της Google δεν θα έχει τις ίδιες ελευθερίες με την Siri. Δε θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ψηφιακή βοηθό εκτός της εφαρμογής. Ο μόνος τρόπος να αλληλεπιδράσετε με την Google Assistant είναι με την οθόνη της συσκευής να είναι ενεργοποιημένη, όπως και το Google app ανοιχτό.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.