ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Το Haptic feedback – γραμμική ανάδραση θα έρθει στο iPhone 6;

Το Haptic feedback – γραμμική ανάδραση θα έρθει στο iPhone 6;

iphone6render

Σύμφωνα με δημοσίευμα του MacRumours η Apple ίσως για πρώτη φορά ενσωματώσει την τεχνολογία του Haptic feedback ή γραμμικής ανάδρασης αν προτιμάτε στα επερχόμενα iPhone 6.

Η πηγή της εν λόγω είδησης είναι το Κινεζικό site Laoyaoba (Google Translate, via GforGames) το οποίο επικαλούμενο πηγές κοντά στην Apple αναφέρει πως το iPhone 6 θα έχει έναν νέο κινητήρα γραμμικής ανάδρασης στο εσωτερικό του ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να αισθάνονται μικρές δονήσεις ανάλογα την εφαρμογή και τα διάφορα σενάρια χρήσης σε συγκεκριμένα σημεία της οθόνης. Μάλιστα αναφορά γίνεται και στο κόστος μιας και ο νέος κινητήρας δόνησης θα στοιχίζει 3 φορές περισσότερο από τον αντίστοιχο που βρίσκουμε σήμερα στο iPhone 5S.

H Αpple εδώ και πολύ καιρό έχει δείξει το ενδιαφέρον της για αυτή την τεχνολογία έχοντας μάλιστα καταθέσει και συγκεκριμένη πατέντα το 2009. Η πατέντα παρουσίαζε την ιδέα του οι χρήστες να αισθάνονται τα διάφορα στοιχεία μια web σελίδας μέσω της γραμμικής ανάδρασης.

Σίγουρα πρόκειται για μια καινοτόμα τεχνολογία που μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί μόνο στα χειριστήρια στις κονσόλες – πχ όταν ένα χειριστήριο δονείτε ανάλογα με την ένταση του παιχνιδιού ή για να προειδοποιήσει τον χρήστη πως κάτι θα συμβεί.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.