ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Το iFixit προσφέρει μια λεπτομερή ματιά στα ενδότερα του iPhone 8

Το iFixit προσφέρει μια λεπτομερή ματιά στα ενδότερα του iPhone 8

ginrdqseikvrujkg-huge

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ομάδα του iFixit ξεκίνησε με το άνοιγμα το νέων συσκευών της Apple για να ανακαλύψει τι πραγματικά βρίσκεται κάτω από το σασί του.

Φέτος λοιπόν ξεκινάμε το teardown του iPhone 8 και αν και δεν έχουν αλλάξει πολλά σε σύγκριση με τον προκάτοχο του πάρα αυτά υπάρχουν κάποιες διαφορές άξιες αναφοράς.

Η Apple παραδέχτηκε πως το iPhone 8 έχει ελαφρώς μικρότερη μπαταρία από τον προκάτοχο του και το iFixit σήμερα το επιβεβαιώνει μιας και η νέα συσκευή της εταιρείας έρχεται με μια 3.82 V, 1821mAh μπαταρία. Συγκριτικά το iPhone 7 είχε μια 1960mAh μπαταρία ενώ το Galaxy S8 έρχεται με μια 3000mAh.

Αν και αυτό μπορεί να ξενίσει κάποιους αυτό που θα πρέπει να σκεφτούμε και να δώσουμε συγχαρητήρια στην Apple είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο προσαρμόζει το λογισμικό της με τέτοιο τρόπο που ακόμη και μικρότερες μπαταρίες να προσφέρουν την ίδια αυτονομία με ένα προγενέστερο μοντέλο.

Πληροφορίες είχαμε επίσης και για το νέο A11 Bionic επεξεργαστή. Συναντάμε 2GB of LPDDR4 RAM, ένα Qualcomm MDM9656 Snapdragon X16 LTE modem και μια σειρά από άλλα chips.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Apple 339S00434 A11 Bionic CPU layered over SK Hynix
  • H9HKNNNBRMMUUR 2GB LPDDR4 RAM
  • Qualcomm MDM9656 Snapdragon X16 LTE Modem
  • Skyworks SkyOne SKY78140
  • Avago 8072JD130
  • P215 730N71T – Likely an envelope tracking IC
  • Skyworks 77366-17 Quad-Band GSM Power Amplifier Module
  • NXP 80V18 Secure NFC Module

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.