ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple TV / Το iOS 8 airplay επικοινωνεί με το Apple TV χωρίς Wi-Fi

Το iOS 8 airplay επικοινωνεί με το Apple TV χωρίς Wi-Fi

Peer-to-peer-Airplay-image-001

Το πρωτόκολλο επικοινωνίας AirPlay, ως έχει μέχρι σήμερα απαιτεί το Mac και η iOS συσκευή να είναι στο ίδιο δίκτυο WiFi για να κάνει μετάδοση κατά κύριο λόγω στο Apple TV. Αν και η συγκεκριμένη συνδεσιμότητα δεν αντιμετώπιζε προβλήματα ως έχει πάρα αυτά η τωρινή του μορφή το κάνει αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε σε μέρη που δεν υπάρχει προσβάσιμο τουλάχιστον ένα τοπικό δίκτυο.

Η Apple λοιπόν φαίνεται να δίνει με το νέο λογισμικό της μια νέα διάσταση σε αυτή την peer-to-peer επικοινωνία. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να μεταδώσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο από το iPhone, iPod Touch και iPad στο Apple TV σας ακόμη και αν δεν μοιράζονται το ίδιο τοπικό δίκτυο.

Αυτή την ανακάλυψη την έκανε το AppleInsider αναφέροντας χαρακτηριστικά:

With the new system, users will be able to discover and stream to a nearby Apple TV without being connected to a network at all.

A presenter could walk into a conference room, for instance, and broadcast to an Apple TV connected to the projector without going through a complex connection process.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτή η λύση βασίζεται στην ίδια τεχνολογία AirDrop που συναντούμε και στο νέο χαρακτηριστικό Handoff του OS X Yosemite.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.