ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Το iOS 8 crashes 78% περισσότερο από ότι το iOS 7

Το iOS 8 crashes 78% περισσότερο από ότι το iOS 7

iOS8-640x394

Σχεδόν οι μισοί χρήστες παγκοσμίως iPhone και iPad έχουν αναβαθμίσει ήδη στο iOS 8 την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, αλλά αν ψάχνετε για σταθερότητα ίσως χρειαστεί να περιμένετε μερικές εβδομάδες ακόμη.

Δεδομένα από την εταιρεία Crittercism έδειξαν χθες πως το iOS 8 crash rate είναι 78% πιο υψηλό από το iOS 7, με ένα μέσο όρο crash rate της τάξης του 3.56% σε όλες τις συσκευές.

2014-09-2218-13-18-620x153

Το γεγονός πως το iOS 8 δεν είναι ακόμη τόσο σταθερό όπως το iOS 7 δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς πόσο περισσότερο χρόνο είχε το iOS 7 στην ανάπτυξη του. Κοιτώντας τους αριθμούς βλέπουμε πως οι παλαιότερες συσκευές είναι πιο ευπαθείς σε crashes, συσκευές όπως τα iPhone 4S, 5, 5S κλπ.

Τα νέα iPhone 6 και 6 Plus από την άλλη είναι καλύτερα δομημένα γύρω από το iOS 8 με αποτέλεσμα τα crash rates τους να είναι μόλις 2.63% (iPhone 6) και 2.11% (6 Plus).

Η αστάθεια του λογισμικού είναι συνδυασμός bugs στο iOS 8 και εφαρμογών που ακόμη δεν έχουν γίνει συμβατές με το νέο λογισμικό. Όσο θα περνάει ο καιρός και με νεότερες αναβαθμίσεις τόσο του λογισμικού όσο και των εφαρμογών τα φαινόμενα αστάθειας των συσκευών θα μειωθούν αισθητά.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.