ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Το iPhone 8 θα έρθει με πιστοποιητικό αδιαβροχοποίησης IP68;

Το iPhone 8 θα έρθει με πιστοποιητικό αδιαβροχοποίησης IP68;

iPhone-7-water-resistant

To iPhone 7 ήταν το πρώτο smartphone της Apple που ήρθε με ένα πιστοποιητικό IP67 για την αντίσταση του στο νερό και στην σκόνη. Το επερχόμενο iPhone ίσως να είναι ακόμη πιο ανθεκτικό.

Σύμφωνα με την The Korea Herald και βάση πηγών από την βιομηχανία το iPhone 8 θα έχει ένα πιστοποιητικό IP68.

To πιστοποιητικό αυτή την στιγμή το iPhone 7 δίνει ανοχή στο υγρό στοιχείο μέχρι και για 30 λεπτά στο 1 μέτρο.

Στα πιστοποιητικά IP και όπως έχουμε αναφέρει και κατά το παρελθόν ο πρώτος αριθμός δείχνει την αντίσταση στην σκόνη ενώ ο δεύτερος την αντίσταση στο νερό.

Το IP68 θα σημαίνει πως το iPhone 8 θα μπορεί να μείνει για 30 λεπτά κάτω από το νερό και σε ένα βάθος που θα ανέρχεται στο 1.5 μέτρο.

Παρόμοιο πιστοποιητικό έχουν αυτή την στιγμή τα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge. Πάρα αυτά η ζημιά από νερό δεν καλύπτεται από την επίσημη εγγύηση της Samsung.

Από την πλευρά της η Apple τονίζει πως οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν πως η αντίσταση στην σκόνη και στο νερό δεν θα είναι πάντα η ίδια με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα το άνοιγμα της sim κάρτας μπορεί με τον καιρό να δεχτεί κάποιου είδους βρομιά ή αμυχή που θα μειώσει την αντίσταση του στο νερό.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.