ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Το Safari αποκτάει νέα χαρακτηριστικά στο OS X Yosemite

Το Safari αποκτάει νέα χαρακτηριστικά στο OS X Yosemite

os-x-yosemite-safari

Ο Apple executive Craig Federighi παρουσίασε σήμερα μια σειρά σημαντικών βελτιώσεων του πλοηγού της Apple, Safari, όπως αυτός θα έρθει προ εγκατεστημένος στο  OS X Yosemite.

Αρχικά έχουμε το λεγόμενο Private Mode το οποίο επιτρέπει την ανώνυμη πλοήγηση που έχουμε συναντήσει και στο Chrome. O χρήστης μπορεί να ανοίξει ένα private παράθυρο το οποίο δεν καταγράφει την περιήγηση σας ή κάνει εγκατάσταση cookies. To νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι προσβάσιμο από το βασικό μενού και το ιδιωτικό αν θέλετε αυτό παράθυρο θα ξεχωρίζει επίσης εμφανισιακά από όλα τα υπόλοιπα του Safari.

Επίσης έχουμε και νέα εμφάνιση στην απεικόνιση των tabs του Safari με ξεχωριστές συστάδες και ευκολότερο scrolling σε αυτά. H Αpple επίσης ενσωμάτωσε και το Spotlight search στην γραμμή διευθύνσεων του Safari επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουνε preview τα κείμενα ή τις αναζητήσεις τους.

Επίσης θα έχουμε ακόμη πιο γρήγορη πλοήγηση με το νέο Safari μιας και έχουμε σημαντικές βελτιώσεις σε  JavaScript, WebGL και άλλα web standards. Βελτιώσεις μάλιστα που θα ενισχύσουν σημαντικά και την αυτονομία της μπαταρίας σε κάθε MacBook.

To Safari τέλος έχει και δέχεται καταχώρηση RSS ενώ οι χρήστες μπορούν να κάνουν εγγραφή σε σελίδες με ένα νέο χαρακτηριστικό που η Apple το ονομάζει Share Links.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.