ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple TV / Το Touch ID μπορεί να έρθει και στο χειριστήριο του νέου Apple TV

Το Touch ID μπορεί να έρθει και στο χειριστήριο του νέου Apple TV

6696318723_460b5bffc5_b-640x426

Η Apple θα μπορούσε να προσαρμόσει τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID στο χειριστήριο του επερχόμενου Apple TV αν και εφόσον υλοποιήσει τα όσα αναφέρει σήμερα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σε αντίθεση με το iPhone και iPad ο αισθητήρας αυτός δεν θα χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώνει την συσκευή αλλά θα μπορεί να καταλαβαίνει η συσκευή ποιος βλέπει τι οποιαδήποτε συγνώμη και έτσι το Apple TV να μπορεί να παραμετροποιεί την διεπαφή του και τις ρυθμίσεις με βάση τον χρήστη.

Σε ένα διαφορετικό σενάριο το Touch ID στο χειριστήριο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένα κανάλια τηλεόρασης που μπορεί να χρειάζονται ένα passcode για να ξεκλειδώσουν.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως πολλές αναφορές θέλουν την Apple να μεταμορφώνει το Apple TV σε ένα ψηφιακό hub για το σπίτι και έτσι ένας τέτοιος αισθητήρας θα μπορούσε να βρει μια σειρά υλοποιήσεων για περισσότερα από ένα σενάρια.

Touch-ID-640x812

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μιας και είμαστε σίγουροι πως η νέα υλοποίηση του Apple TV θα είναι μεγάλη και θα εντυπωσιάσει.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.