ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Υψηλές στροφές ανεμιστήρων (fans) & μείωση επιδόσεων σε MacBooks

Υψηλές στροφές ανεμιστήρων (fans) & μείωση επιδόσεων σε MacBooks

engineeredgallery1

Όταν προκύψουν τα παραπάνω φαινόμενα, πηγαίνετε /Applications ▹ Utilities, ανοίγετε το Activity Monitor και στην στήλη % CPU αναζητείτε το process kernel_task που πρέπει να δείχνει μια αφύσικη τιμή, πάνω από 100%. Αυτή δραστηριότητα του λοιπόν προκαλεί τόσο τις υψηλές στροφές στους ανεμιστήρες αλλά αναγκάζει και την CPU να μειώσει τις επιδόσεις της στο ≈50% των δυνατοτήτων της.

◆ Αντιμετώπιση :

1. Το θέμα μπορεί να προκαλείται από προβληματική μπαταρία. Ελέγχετε την κατάσταση της λοιπόν, με πατημένο το πλήκτρο alt click στο εικονίδιο της στη menu bar. Σε διαφορετική ένδειξη από Normal, προφανώς χρήζει αντικατάστασης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, με πατημένο το πλήκτρο alt πηγαίνετε  ▹ System Information ▹ Hardware ▹ Power.

2. Αν η μπαταρία είναι εν τάξει, Reset το SMC. Σε περίπτωση δε που το θέμα επιμείνει φαίνεται να έχουν αλλοιωθεί οι drivers της κάρτας γραφικών, οπότε προχωράτε σε Reinstall του OS X.

▲ Απεγκαθιστάτε τυχόν malware (antivirus) ή Internet security scanners, optimizers, cleaners, third party utilities γενικότερα που παρεμβαίνουν στο σύστημα.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

Πηγή:Macnotes.gr

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.