ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Ψηφιακοί βοηθοί Α.I όπως η Siri θα σημειώσουν τρομερή εξάπλωση μέχρι το 2021

Ψηφιακοί βοηθοί Α.I όπως η Siri θα σημειώσουν τρομερή εξάπλωση μέχρι το 2021

maxresdefault

Οι έξυπνοι ψηφιακοί βοηθοί όπως η Siri θα φτάσουν στο σημείο να ξεπεράσουν τον πληθυσμό της Γης σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας αναλύσεων της αγοράς, Ovum.

H αναφορά τους κάνει λόγο για το πόσο δημοφιλής γίνονται αυτοί οι ψηφιακοί βοηθοί στις μέρες μας και δείχνει πως η εξάπλωση τους θα είναι πάρα μα παρά πολύ ραγδαία.

unnamed-1-780x394

Όπως μπορούμε να δούμε από το παραπάνω γράφημα το Google Assistant – χθες ανακοινώθηκε πως έφτασε και στο iOS – υπολογίζεται ότι θα καταλάβει το 23.3% της αγοράς μέχρι το 2021. Μετά και σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις ακολουθεί η νέα ψηφιακή βοηθός της Samsung Bixby με ένα ποσοστό 14.5% ενώ στην τρίτη θέση έχουμε την Siri της Apple με ένα 13.1% και τέλος ακολουθούν η Alexa της Amazon με 3.9% και η Cortana της Microsoft με 2.3%

Αν και σήμερα η πλειοψηφία των συσκευών που χρησιμοποιούν αυτές τις βοηθούς είναι smartphones και tablets η Ovum πιστεύει πως σιγά σιγά θα κάνουν την είσοδο τους σε wearable συσκευές, κονσόλες TV, έξυπνα ηχεία αλλά και σε άλλες συσκευές που θα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.

Μάλιστα η πρόβλεψη τους κάνει λόγο πως το 2021 θα υπάρχουν 1.63 δις συσκευές με τέτοιες ψηφιακές βοηθούς στον κόσμο.

Η Apple αν και ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε μια έξυπνη βοηθό πίσω το 2011 με το iPhone 4s στα πρόσφατα χρόνια έχει μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές της.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η εταιρεία και ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια επενδύει σημαντικά στον τομέα αυτό θέλοντας να φτάσει ξανά στην κορυφή.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.