Home / Οδηγοί / Πως να διαγράψετε τα αρχεία σας αν χάσετε ή σας κλέψανε την iOS συσκευή σας

Πως να διαγράψετε τα αρχεία σας αν χάσετε ή σας κλέψανε την iOS συσκευή σας

Splash-FMi-640x480

Σήμερα οι iOS συσκευές για τους περισσότερους από εμάς έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή μας με αποτέλεσμα μέσα σε αυτές να έχουμε μια σειρά από πολύ ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα.

Τι κάνουμε λοιπόν αν χάσουμε την συσκευή αυτή ή ακόμη χειρότερα κάποιος μας την κλέψει;

Find-my-iPhone-640x378

Αρχικά θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει το Find My iPhone ή iPad ακόμη και Mac στην iOS συσκευή σας. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>iCloud και ενεργοποιήστε τον διακόπτη του Find My iPhone στην θέση ΟΝ.

Τώρα είτε σε διαφορετική συσκευή ή στο icloud.com, κάντε login με τα Apple ID στοιχεία σας.

all-devices-list-640x480

Εν συνεχεία μόλις μπείτε στην εφαρμογή Find My iPhone από την συσκευή που δεν χάσατε ή σας κλέψανε, θα δείτε ένα χάρτη με όλες τις συσκευές σας καθώς και την περιοχή στην οποία βρίσκονται (αν και εφόσον αυτές είναι online). Κάνοντας tap ή κλικ ανάλογα από που έχετε μπει στο iCloud,com πάνω στην συσκευή που σας ενδιαφέρει και θα δείτε μια σειρά από επιλογές. Το εικονίδιο του αυτοκινήτου θα σας δώσει οδηγίες  κατεύθυνσης για την συσκευή σας ενώ μπορείτε και να ενεργοποιήσετε έναν έντονο ήχο έτσι ώστε να αρχίσει να κουδουνίζει η χαμένη σας συσκευή.

Turn-on-Lost-mode-640x480

Αν τώρα η συσκευή σας είναι όντως χαμένη ή κάποιος την έχει κλέψει τότε θα επιλέξετε την επιλογή Lost Mode. Με αυτή την επιλογή θα σας δοθεί η δυνατότητα να προσθέσετε έναν τηλεφωνικό αριθμό και ένα μήνυμα το οποίο θα εμφανιστεί στην χαμένη συσκευή σας και συγκεκριμένα στην Lock Screen της δίνοντας την επιλογή σε κάποιον να σας την επιστρέψει πίσω.

Message-640x480

Αν ενεργοποιήσετε το Lost Mode κάντε το με σύνεση μιας και δεν θέλετε να στείλετε και άλλα προσωπικά στοιχεία σας σε κάποιον κλέφτη – αν όντως έχει κλαπεί η συσκευή σας.

Erase-640x480

Στην περίπτωση που είστε σίγουροι πως η συσκευή σας έχει κλαπεί και πως δεν υπάρχει περίπτωση να την πάρετε πίσω τότε μπορείτε και πρέπει να διαγράψετε άμεσα το περιεχόμενο της. Κάντε tap ή κλικ πάνω στον Κάδο – Erase iPhone επιλογή στο κάτω δεξιά γωνία. Αν κάνετε αυτή την ενέργεια δεν μπορείτε να κάνετε πίσω μετέπειτα και όλα σας τα δεδομένα θα διαγραφούν.

Να τονίσουμε πως αν δεν έχετε ενεργοποιημένο το Passcode στην συσκευή σας οι κλέφτες έχουν άνετη πρόσβαση σε αυτή και μπορούν εύκολα να της κάνουν restore έχοντας βέβαια κρατήσει όλα τα δεδομένα σας που τα βρήκαν συναρπαστικά!

Για αυτό τον λόγο ενεργοποιήστε το Passcode ΣΗΜΕΡΑ!!

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.